ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζονται οι διπλωματικές διαβουλεύσεις για την απελευθέρωση των δύο ελληνικών πλοίων που κρατούνται στο Ιράν, αλλά και για το δεξαμενόπλοιο Lana που είναι δεσμευμένο από τις 15 Απριλίου στην Κάρυστο.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες στο λιμάνι του Πειραιά κατευθύνεται με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών το ρωσικό τάνκερ «Lana» με σημαία Ιράν.
Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο της Χαλκίδας έκανε αποδεκτές τις αντιρρήσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου της εταιρείας «Saman Costar Samirom Servises Construction Executive Company» και διέταξε την απόδοση του φορτίου πετρελαίου στο ρωσικό δεξαμενόπλοιο με σημαία Ιράν.
Πρόκειται για ποσότητα 60.000 μετρικών τόνων crude oil από τους συνολικά 104.134 τόνους που μετέφερε το «Lana» στις δεξαμενές του.
Για την απελευθέρωση των δύο ελληνικών πλοίων προϋπόθεση λέγεται ότι είναι η αναχώρηση από την Ελλάδα του ιρανικού δεξαμενοπλοίου.
Διαβάστε επίσης:
Enesel: Παρέλαβε το Thalassini N και ναυπηγεί άλλα 5 σε Κίνα και Κορέα
Αποδεσμεύτηκε το ιρανικό τάνκερ Lana από τις ελληνικές αρχές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πιερρακάκης: Νέο πακέτο για το ιδιωτικό χρέος και εκλογές την άνοιξη του 2027
- Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία τη Δευτέρα, διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ
- ΗΠΑ – Ιράν κοντά σε συμφωνία: Πυρηνικές δεσμεύσεις, Ορμούζ και άρση κυρώσεων στο τραπέζι
- Πιερία: Λουόμενος εντόπισε πιθανή παλιά νάρκη κοντά στην ακτή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.