ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας ναύτης από το Μπαγκλαντές σκοτώθηκε χθες το απόγευμα όταν ένας πύραυλος έπληξε το bulker Banglar Samriddhi της Bangladesh Shipping Corporation στα ουκρανικά ύδατα.
Το πλοίο έχει καθηλωθεί στο λιμάνι Olvia στη Μαύρη Θάλασσα από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, πριν από οκτώ ημέρες.
Ο νεκρός ήταν ο τρίτος μηχανικός του πλοίου, ο Χαντισούρ Ραχμάν.
Το υπόλοιπο πλήρωμα επέζησε και κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο.
Το πλοίο πήρε φωτιά καθώς ρωσικά και ουκρανικά στρατεύματα αντάλλαξαν πυρ πάνω από τον ποταμό νότιο Μπου.
Δύο άλλα φορτηγά χύδην φορτίου και ένα δεξαμενόπλοιο χημικών έχουν επίσης χτυπηθεί από στρατιωτικά πυρά τις πρώτες ημέρες της σύγκρουσης και υπήρξαν αναφορές για κράτηση άλλων εμπορικών πλοίων από τις ρωσικές δυνάμεις.
Ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Κιτάκ Λιμ επανέλαβε το Σαββατοκύριακο το μήνυμά του να κρατήσει τους ναυτικούς ασφαλείς από τη σύγκρουση.
«Η ναυτιλία, ιδιαίτερα οι ναυτικοί, δεν μπορεί να είναι παράπλευρα θύματα σε μια μεγαλύτερη πολιτική και στρατιωτική κρίση – πρέπει να είναι ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά ο Λιμ.
Διαβάστε επίσης:
Γερμανία: Στέλνει στον ουκρανικό στρατό 2.700 αντιαεροπορικούς πυραύλους
Γιώργος Γιουρούκος: Έσοδα 448 εκατ. δολαρίων για την Global Ship Lease
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έφυγε από τη ζωή η Χριστίνα Πιτουρά
- Τουρκία: Η αμυντική συμφωνία με Σαουδική Αραβία και Πακιστάν δεν στοχεύει κάποια συγκεκριμένη χώρα
- Airbnb: Εκτοξεύτηκε πάνω από 15% η μετοχή μετά τις βελτιωμένες προβλέψεις για το 2026
- Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 29,28 εκατομμυρίων δολαρίων από τη ναύλωση του m/v Florida
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.