• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σκηνικό κόλασης σε Μάτι-Ραφήνα – Άνθρωποι πηδούν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τη φωτιά

    • NewsRoom


    Συναγερμός σήμανε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά την πληροφορία ότι 10 τουρίστες, πιθανότατα Δανοί, μέσα στον πανικό τους και στην προσπάθειά τους να σωθούν από το πύρινο μέτωπο, επιβιβάστηκαν σε βάρκα στο Μάτι Αττικής στη Νέα Μάκρη και από εκείνη τη στιγμή αγνοούνται.

    Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος οργώνουν την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό τους, ενώ, όπως έγινε γνωστό λίγο πριν από τη 1:00 το πρωί, δύο από τους αγνοούμενους βρέθηκαν ζωντανοί.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος των αλιέων της Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος, είπε πως «άνθρωποι μεγάλη σε ηλικία και παιδάκια πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν».

    «Ο κόσμος είχε κατέβει στην παραλία να σωθεί και δεν έχει δρόμο διαφυγής. Ο κόσμος έχει μαζευτεί στην παραλία και πηδούν στη θάλασσα για να τους μαζέψουμε και να τους μεταφέρουμε στο λιμάνι της Ραφήνας. Έχουν βγει τέσσερα αλιευτικά, παρόλο που είχαμε ανέμους 8-9 μποφόρ. δεν έχουμε ορατότητα, έχουμε μπει στο σύννεφο καπνού. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στην παραλία για να μαζέψουμε τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Αθηναίος.

    Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ ο καπετάνιος του Super Runner που επέστρεφε από Τήνο, καθώς, όπως είπε, ο ίδιος και το πλήρωμα του πλοίου κλήθηκαν να σώσουν από τη θάλασσα, στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι, πέντε άτομα που έπεσαν στο νερό για να σωθούν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μάτι: Τουλάχιστον 10 άτομα στο νοσοκομείο με εγκαύματα-Συγκλονιστικές φωτό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ και δέος: 8 νεκροί – Πληροφορίες κάνουν λόγο και για 2 απανθρακωμένα παιδάκια



    ΣΧΟΛΙΑ