• Ροή Ειδήσεων

    Σοκ και δέος: Πάνω από 10 νεκροί – Νεκρά βρέφη και παιδιά

    • NewsRoom


    Απίστευτη είναι η τραγωδία απο τις φωτιές που έπληξαν την Αττική. Εως τώρα έχουν βρεθεί πάνω από 10 νεκροί, μεταξύ των οποίων και 2 παιδάκια που κάηκαν σε αυτοκίνητο και μία 15χρονη που έχασε τη μάχη, ενώ φρίκη προκαλεί και η απώλεια ενός βρέφους μόλις 6 μηνών που είναι το τελευταίο καταγεγραμμένο θύμα. Όπως έγινε γνωστό με τις φλόγες να… γλείφουν το σπίτι τους στο Μάτι, οι τραγικοί γονείς το εγκατέλειψαν σοκαρισμένοι έχοντας μαζί το νεογέννητο παιδί τους και βρέθηκαν στην παραλία. Εκεί τους περισυνέλεξε σκάφος κι αφού τους αποβίβασε σε ασφαλές μέρος, το μωρό παρουσιάζοντας αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών μετά από λίγη ώρα κατέληξε.

    Σκηνές σοκ καταγράφονται έξω από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας που τέθηκαν σε επιφυλακή για να υποδεχθούν τους εγκαυματίες από το Μάτι, τον Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα.

    Στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ και Σισμανόγλειο καταφθάνουν συνεχώς ασθενοφόρα που μεταφέρουν πολίτες με εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού. Συνολικά, μέχρι τις 11.30 το βράδυ είχαν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ 25 εγκαυματίες, οι έξι εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι.  Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι 25 πολίτες που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα έφτασαν στα νοσοκομεία με δικά τους μέσα.

    Από το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν τρεις νεκροί. Δύο σοροί έχουν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο.

    Βίντεο τραυματίες φωτιά

    Αργά το βράδυ όπως έγινε γνωστό από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ και Σισμανόγλειο.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου προσωπικού του ΕΚΑΒ, έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις για απεγκλωβισμό ατόμων με εγκαύματα, ενώ τουλάχιστον 25 άνθρωποι διακομιστεί στα νοσοκομεία, με τους έξι να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

    Τα απανθρακωμένα πτώματα των άτυχων κατοίκων που πάλεψαν με τις φλόγες που καταφθάνουν με ασθενοφόρα στο Σισμανόγλειο

    nekros_nosokomeio_mesa
    kammenos_mesa5
    travmatias_new



    ΣΧΟΛΙΑ