• Άρθρα

    Ο Τζακ Ντανιελς, ο καθηγητής Δημήτρης Τσαμάκης (ΕΕΤΤ) και οι 4 μήνες για να πάρεις μια άδεια!!!

    Δημήτρης Τσαμάκης. Πρόεδρος ΕΕΤΤ


    Θυμάστε εκείνη την αμερικάνικη διαφήμιση- του Τζακ Ντάνιελς- όπου κάτι τύποι με καουμπόικα καπέλα,  εμφανέστατα βαριεστημένοι αράζουν εδώ κι εκεί καπνίζοντας – και παίζουν και κανένα παιχνίδι για να περάσει η ώρα;  Η διαφήμιση λέει ότι περιμένουν να ωριμάσει το ουίσκι που έχουν στα βαρέλια τους , οπότε έχουν όλο το χρόνο δικό τους... Κάπως έτσι είναι και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Κινείται με ρυθμούς Αμερικανών ουισκοπαραγωγών λες κι έχει όλο το χρόνο στη διάθεσή της – μόνο που η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και θα πρέπει να …ξυπνήσουν.

    Σήμερα οι δημοσιογράφοι που πήγαν στην συνέντευξη τύπου του ΟΤΕ έμαθαν εκπληκτικά πράγματα. Για παράδειγμα ότι η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) δεν επιτρέπει τον υγιή ανταγωνισμό και δημιουργεί εμπόδια στις σημαντικές επενδύσεις που υλοποιεί και δρομολογεί ο Οργανισμός.

    Ότι στην ΕΕΤΤ (πρόεδρος Δημήτρης Τσαμάκης) εκκρεμούν συνολικά 425 εγκρίσεις και οι οποίες αφορούν σε προγράμματα και τιμολογιακά πακέτα, με το μέσο όρο για τη χορήγηση εγκρίσεων να φθάνει τους τέσσερις μήνες.

    Για παράδειγμα κάποια εταιρία ζητάει κάποιες εγκρίσεις για χριστουγεννιάτικα πακέτα και δίνεται το Πάσχα.

    Σαν το Ουίσκι δηλαδή. Οι καουμπόηδες της Επιτροπής με καουμπόικα καπέλα,  εμφανέστατα βαριεστημένοι αράζουν εδώ κι εκεί καπνίζοντας – και παίζουν και κανένα παιχνίδι για να περάσει η ώρα!!! Μόνο που δεν περιμένουν να ωριμάσει το ουίσκι αλλά για να ωριμάσουν τα χριστουγεννιάτικα πακέτα.

    Επί της ουσίας η ΕΕΤΤ αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη. Και φυσικά επικεφαλής της ΕΕΤΤ είναι ένας καθηγητής στο Πολυτεχνείο. Λέγεται Δημήτρης  Τσαμάκης. Δεν ξέρω εάν έκανε καλά την δουλειά του ως καθηγητής. Σημασία έχει ότι ως πρόεδρος της ΕΕΤΤ μάλλον έχει αποτύχει.

    ΥΓ: Φαντάζομαι ότι αρκετοί από εσάς γνωρίζουν την φαρμακερή ρήση του Όττο Φον Μπίσμαρκ, «Καθηγητές τρεις κι εχάθη η πατρίς!» (Drei Professoren, Vaterland verloren). Στην περίπτωση μας όμως φαίνεται ότι χρειάζεται μόνο ένας.



    ΣΧΟΛΙΑ