• AUTO

    F1: Αλλάζει τις ισορροπίες η αποχώρηση Νιούι!

    Adrian Newey

    Adrian Newey


    Πλήγμα για τη Red Bull η απόφαση του κορυφαίου σχεδιαστή της F1, να φύγει από την ομάδα.

    Ο 65χρονος αεροδυναμιστής μετά από δύο δεκαετίες στην ομάδα της Red Bull και έξι πρωταθλήματα κατασκευαστών αποχωρεί από την ομάδα. Από το 2005 ως σήμερα οι Ταύροι πήραν επτά πρωταθλήματα οδηγών με τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τον Μαξ Φερστάπεν.

    Στο παρελθόν ο Νιούι έχει σημειώσει αντίστοιχη επιτυχία με τη Williams και τη McLaren. Παρά το γεγονός ότι μόλις πέρυσι υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Red Bull, ως τα τέλη του 2025, οι φήμες κάνουν λόγω για αποχώρηση φέτος με τους όρους αυτής να είναι ακόμη διαπραγματεύσιμοι. Προφανώς ένας σχεδιαστής της δικής του εμβέλειας οφείλει να περάσει ένα διάστημα χωρίς αντικείμενο.

    Η αποχώρηση του Νιούι σχετίζεται με το σκάνδαλο Χόρνερ καθώς η Red Bull εξακολουθεί να εμπλέκεται σε μια συνεχή εσωτερική διαμάχη εξουσίας μεταξύ της ταϊλανδικής πλευράς της επιχείρησης, η οποία υποστηρίζει το Χόρνερ και της αυστριακής πλευράς, συμπεριλαμβανομένου του συμβούλου της ομάδας Χέλμουτ Μάρκο.

    Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο στην αρχή της χρονιάς μετά από μια εσωτερική έρευνα για καταγγελία ανάρμοστης συμπεριφοράς από τον Χόρνερ εναντίον μιας γυναίκας μέλους του προσωπικού.

    Ο Νιούι φέρεται να είναι αναστατωμένος από την κατάσταση της Red Bull και το σκάνδαλο γύρω από τον Χόρνερ, αυτό οδήγησε στην απόφαση αποχώρησης.

    Η είδηση ​​αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τη Red Bull, η οποία κυριαρχεί στη φετινή σεζόν με την RB20 και το Μαξ Φερστάπεν.

    Ο Ολλανδός πρωταθλητής έχει συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το τέλος του 2028, αλλά ξεκαθάρισε τις τελευταίες εβδομάδες ότι το μέλλον του στην ομάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν όλοι οι πυλώνες της επιτυχίας θα παραμείνουν στη θέση τους. Ο Ολλανδός έχει ρήτρα αποχώρησης στη συμφωνία του, σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Νιούι.

    Είναι γνωστό το φλερτ της Mercedes στο Φερστάπεν. Η επόμενη κίνηση του Νιούι δεν είναι ακόμη γνωστή.

    Ο 65χρονος έλαβε μια προσφορά με πολλά χρήματα από τον ιδιοκτήτη της Aston Martin, Λόρενς Στρολ, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

    Στο παρελθόν έχει επανειλημμένα απορρίψει προτάσεις της Ferrari, εικάζεται ότι αυτή την περίοδο αξιολογεί μια ακόμη. Δεν αποκλείεται ο Νιούι να εγκαταλείψει εντελώς την ενεργό δράση για κάποιο μεγάλο διάστημα.

    Διαβάστε επίσης:

    H Ολυμπιακή φλόγα κινείται ηλεκτρικά!

    Crossover από τη Mini: Aceman! (video)

    F1 ανάλυση: Αλόνσο, Μπότας, Λεκλέρκ έδωσαν τη 2η θέση στο Νόρις!



    ΣΧΟΛΙΑ