• Business

    Sanofi: “Μέσα” στις προβλέψεις σχετικά με τα κέρδη ανά μετοχή

    • NewsRoom
    sanofi

    Sanofi


    Επιτυχείς ήταν οι οικονομικές προβλέψεις της Sanofi όσον αφορά στα κέρδη ανά μετοχή για το έτος 2017. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή (EPS) το 4ο τρίμηνο του 2017 μειώθηκαν κατά 8,8% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος αγγίζοντας τα €1,06, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού αντίκτυπου από το Dengvaxia® (-€0,10)..

    Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το 2017 ανήλθαν σε €5,54 (-0,4% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος) και τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή βάσει IFRS ανήλθαν σε €6,71 (+83,3% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία).

    Το καθαρό χρέος ανήλθε σε €5.229 εκατομμύρια στα τέλη του 2017, σημειώνοντας μείωση από τα €8.206 εκατομμύρια στα τέλη του 2016.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει μέρισμα €3,03, που αντιστοιχεί σε αύξηση 2,4%, ενώ ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής των καθαρών εσόδων για το 2017 δεν επηρεάστηκε από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ. Το 2018, η Sanofi αναμένει ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής των καθαρών εσόδων να κυμαίνεται γύρω στο 22%, κυρίως λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.

    Οι πωλήσεις του 4ου τριμήνου για το 2017 αποτυπώνουν το δυναμικό λανσάρισμα του dupilumab το οποίο περιόρισε τις αναμενόμενες μειώσεις του διαβήτη στις               ΗΠΑ και του sevelamer

    • Οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε €8.691 εκατομμύρια, σημειώνοντας μείωση κατά 2,0% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία και αύξηση κατά 4,1%(3)σε σταθερές τιμές συναλλάγματος. Σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή δομή(3), οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,6%.
    • Σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των πωλήσεων της Sanofi Genzyme (αύξηση κατά 16,8%) χάρη στον νέο τομέα ανοσολογίας.
    • Οι πωλήσεις της Sanofi Pasteur αυξήθηκαν κατά 1,2% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή δομή, επηρεασμένες από τον χρόνο τοποθέτησης παραγγελιών, καθώς και το Dengvaxia®.
    • Οι πωλήσεις του τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας (CHC) αυξήθηκαν κατά 2,5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή δομή.
    • Οι πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας του DCV(Διαβήτης και Καρδιαγγειακά Νοσήματα) μειώθηκαν κατά 19,1%.
    • Οι πωλήσεις του τομέα των Αναδυόμενων Αγορών(4)αυξήθηκαν κατά 2,1% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή δομή, χάρη στον κλάδο του φαρμάκου που σημείωσε αύξηση κατά 4,0% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή δομή.

     sanofi

    Η αύξηση των πωλήσεων των Sanofi Genzyme, Sanofi Pasteur και των Αναδυόμενων Αγορών υπερκαλύπτει τη μείωση των πωλήσεων στον τομέα του Διαβήτη για το 2017

    • Οι καθαρές πωλήσεις το 2017 ανήλθαν σε €35.055 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,6% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία και κατά 5,6%(2)σε σταθερές τιμές συναλλάγματος. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή δομή.
    • Η Sanofi Genzyme αναπτύχθηκε κατά 15,1% αγγίζοντας τα €5.674 εκατομμύρια, ενώ η Sanofi Pasteur κατέγραψε αύξηση κατά 8,3% (σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή δομή) φθάνοντας τα €5.101 εκατομμύρια.
    • Οι πωλήσεις του τομέα των Αναδυόμενων Αγορών αυξήθηκαν κατά 6,0% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή δομή χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στην Κίνα (αύξηση 15,1% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή δομή).
    • Οι πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας του DCV (Διαβήτης και Καρδιαγγειακά Νοσήματα) μειώθηκαν κατά 14,3% σε €5.400 εκατομμύρια.

     

    Η Sanofi παρουσιάζει πρόοδο στις στρατηγικές της προτεραιότητες

    • Θα εξαγοράσει την Bioverativ έναντι $11,6 δις για να επεκταθεί στο πεδίο της ειδικής φροντίδας και να ενισχύσει την ηγετική της θέσης στις σπάνιες παθήσεις.
    • Θα εξαγοράσει την Ablynx έναντι €3,9 δις για να ενισχύσει τη στρατηγική Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) με την καινοτόμο τεχνολογική πλατφόρμα Nanobody® [νανοσωματίδια].
    • Υπογράφηκε συμφωνία με τη Regeneron για την ενίσχυση των επενδύσεων για την ανάπτυξη του cemiplimab και του dupilumab.
    • Κατατέθηκε στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ συμπληρωματική Αίτηση για Άδεια Βιολογικού Προϊόντος (BLA) για το dupilumab που αφορά στη θεραπεία του μη ελεγχόμενου επίμονου άσθματος σε ενηλίκους και εφήβους.

     

    Οικονομική πρόβλεψη για το 2018

    Η Sanofi αναμένει ότι τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το 2018 θα σημειώσουν αύξηση μεταξύ 2% και 5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος, συμπεριλαμβανομένης της αναμενόμενης συμβολής από τις πρόσφατες εξαγορές, εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων. Εφαρμόζοντας τον μέσο όρο των συναλλαγματικών ισοτιμιών τον Δεκέμβριο του 2017, η επίπτωση του συναλλάγματος στα καθαρά κέρδη ανά μετοχή το 2018 υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ -3% και -4%.

    “Το 2017, συνεχίσαμε να υλοποιούμε τους στρατηγικούς στόχους μας με το δυναμικό λανσάρισμα του dupilumab, τα θετικά πιλοτικά δεδομένα για το cemiplimab και το dupilumab στο άσθμα. Παράλληλα, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στον τομέα του διαβήτη στις ΗΠΑ, καθώς και τις επιπτώσεις στο sevelamer από τα γενόσημα και το Dengvaxia®. Πρόσφατα, ανακοινώσαμε μια σειρά από στρατηγικά βήματα –αποκτήσαμε τα παγκόσμια δικαιώματα του fitusiran και εξαγοράσαμε την Bioverativ και την Ablynx– που θα εδραιώσουν τη Sanofi ως έναν νέο παγκόσμιο ηγέτη στις σπάνιες αιματολογικές παθήσεις. Επιπλέον, αυτές οι ενέργειες θα ενισχύσουν περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο  μας και θα μας παρέχουν την ισχυρή νέα τεχνολογική πλατφόρμα Nanobody® [Νανοσωματίδια]. Συνολικά, μετά από μία περίοδο σημαντικής αναδιαμόρφωσης που ξεκίνησε το 2015, είμαστε σε θέση να καταγράψουμε ανάπτυξη το 2018”, σχολίασε ο κ. Olivier Brandicourt, Chief Executive Officer της Sanofi.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Merck: Ένας από τους κορυφαίους εργοδότες για το 2018 σε Ελλάδα και Ευρώπη
     
     
       
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Novo Nordisk: Νέα θεραπεία στην ΕΕ για το διαβήτη τύπου 2
     
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Novartis: Αποκλειστική αδειοδότηση για την πρώτη γονιδιακή θεραπεία στην Οφθαλμολογία

     



    ΣΧΟΛΙΑ