• Business

    Blueground: Χτύπησε «φλέβα χρυσού» στις ΗΠΑ – Πάνω από 200 ακίνητα στη Νέα Υόρκη μέσα στο 2018


    Το «αμερικάνικο όνειρο» ζει από τον περασμένο Απρίλιο η Βlueground. Η ελληνική εταιρεία που ασχολείται με τη διαμόρφωση, διαχείριση και προώθηση οικιστικών ακινήτων έχει καταφέρει μέσα σε σύντομο σχετικά διάστημα να αναπτύσσεται σε μια δύσκολη αγορά, όπως αυτή της Νέας Υόρκης και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

    Η εταιρεία, που έκανε την είσοδό της στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2017, διαχειρίζεται σήμερα περισσότερα από 35 διαμερίσματα στις πιο δημοφιλείς περιοχές του Μανχάταν και συνεχίζει ακάθεκτη την αναζήτηση νέων σημείων και σε άλλες περιοχές της αμερικάνικης πόλης.

    Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας στο mononews.gr, η αμερικάνικη αγορά είναι αυτή τη στιγμή η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά για την Blueground και εκτιμούν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες η ανάπτυξη θα πενταπλασιαστεί (θα φθάσουν περίπου τα 200 ακίνητα).

    φόρος

    Οι ίδιες πηγές δεν κρύβουν ότι οι προσδοκίες από την παρουσία στις ΗΠΑ είναι μεγάλες και εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξες για τη συνέχεια.

    Ανοδικά κινούνται οι εργασίες και στις άλλες τρεις χώρες που έχει παρουσία η εταιρεία, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου η ζήτηση για τα διαμερίσματά της αυξάνεται όλο και περισσότερο.

    Σήμερα, η Blueground διαχειρίζεται πάνω από 650 ακίνητα ενώ κάθε μήνα εντάσσει περίπου 20 καινούργια ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της σε κάθε χώρα ξεχωριστά, με στόχο να ξεπεράσει τα 1.200 διαμερίσματα και στις τέσσερις χώρες που δραστηριοποιείται μέχρι το τέλος του 2018.

    Επιπλέον, από την έναρξη λειτουργίας της, το 2013 μέχρι σήμερα αύξησε κατά 60% το προσωπικό της και πλέον απασχολεί 95 άτομα, εκ των οποίων τα 60 στην Ελλάδα (αύξηση 50%).

    Πριν από περίπου ένα χρόνο, κατάφερε και εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από ομάδα επενδυτών, ανάμεσα στους οποίους είναι το Ευρωπαϊκό fund VentureFriends και το Αμερικάνικο fund Endeavor Catalyst.

    Το 2017, ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε περίπου στα 14 με 15 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να ξεπεράσει τα 35 με 40 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2018.

    Να σημειωθεί ότι η Blueground μισθώνει και αναβαθμίζει υπάρχουσες κατοικίες, τις οποίες στη συνέχεια διαθέτει σε στελέχη επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Έτσι θα γίνουν τα stress tests

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επένδυση – έκπληξη από Deloitte: Ίδρυσε κέντρο εκπαίδευσης στελεχών στη Θεσσαλονίκη και σχεδιάζει 200 νέες προσλήψεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρίσιμες ώρες για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής



    ΣΧΟΛΙΑ