• Business

    Επένδυση – έκπληξη από Deloitte: Ίδρυσε κέντρο εκπαίδευσης στελεχών στη Θεσσαλονίκη και σχεδιάζει 200 νέες προσλήψεις

    Διευθύνων σύμβουλος Delloite, Δημήτρης Κουτσόπουλος


    Στην ίδρυση κέντρου εκπαίδευσης και κατάρτισης στελεχών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα απασχολεί 200 άτομα έως το 2020 προχώρησε η Deloitte Ελλάδας.

    Όπως ανακοίνωσε η διοικητική ομάδα της εταιρείας, στόχος του Alexander Competence Center, όπως ονομάζεται το κέντρο, είναι να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές των νέων ταλέντων στην Ελλάδα, δημιουργώντας μέσω συνεχούς εκπαίδευσης την επόμενη γενιά συμβούλων για το παρόν και το μέλλον της Deloitte.

    Διευθύνων σύμβουλος Deloitte, Δημήτρης Κουτσόπουλος

    Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Δημήτρη Κουτσόπουλο, ήδη έχουν προσληφθεί 35 επαγγελματίες διάφορων ειδικοτήτων, οι οποίοι εργάζονται πάνω στην υλοποίηση σημαντικών έργων, με έμφαση τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία ενώ η διαδικασία αξιολόγησης και προσλήψεων συνεχίζεται, προκειμένου οι θέσεις εργασίας να φθάσουν τις 200 έως το 2020.

    Ο κ. Κουτσόπουλος ανέφερε πως η επιλογή της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία του Alexander Competence Center πηγάζει από την μεγάλη δυναμική και το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο της πόλης, όπου βρίσκονται σημαντικά πανεπιστήμια αλλά και από την πολυπολιτισμικότητα και την ανοιχτή σκέψη των ανθρώπων της.

    Καταλυτικό επίσης ρόλο, πρόσθεσε, έπαιξαν και οι οικονομικές δυνατότητες της Β. Ελλάδας αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται από μεγάλα project, όπως η αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από τους νέους επενδυτές.

    Το κίνητρο, όπως είπε ο ίδιος, δεν ήταν άλλο από την τόνωση της απασχόλησης στη χώρα, η οποία ταλανίζεται από την υψηλή ανεργία των νέων και τη μαζική φυγή των νέων επιστημόνων (brain drain) στο εξωτερικό.

    Ήδη, η Deloitte Ελλάδας κατάφερε και έφερε πίσω από το εξωτερικό 5 Έλληνες επιστήμονες που θεωρούνται κορυφαίοι στον κόσμο στο cyber security (ασφάλεια διαδικτύου).

    Το κέντρο σκοπεύει να αναλάβει “δουλειές” και από το εξωτερικό και ήδη έχει υπογράψει συμφωνίες με θυγατρικές του ομίλου Deloitte στο εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσόπουλο, μέσα στην πρώτη διετία υπολογίζεται πως θα έχει γίνει απόσβεση της επένδυσης.

    Όσον αφορά στην εγχώρια αγορά των συμβουλευτικών υπηρεσιών, ο κ. Κουτσόπουλος είπε πως οι απαιτήσεις αυξάνονται και οι αμοιβές συμπιέζονται, και τόνισε πως παρατηρείται ανάπτυξη στο κομμάτι των συμβουλευτικών υπηρεσιών που χρειάζονται οι επιχειρήσεις.

    Who is Who

    Η Deloitte Ελλάδας είναι µέλος του παγκόσμιου δικτύου της Deloitte, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως.

    Ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια και παρέχει ένα πλήρες εύρος συμβουλευτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ναυτιλίας, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της βιομηχανίας, του τουρισμού, των καταναλωτικών προϊόντων, της υγείας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    Στελεχώνεται με περισσότερους από 600 συμβούλους στα γραφεία της στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όντας η μοναδική διεθνής συμβουλευτική εταιρεία με μόνιμη παρουσία και πλήρες εύρος υπηρεσιών στη Βόρειο Ελλάδα.

    Έχει 1.200 πελάτες και το 2017 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 46 εκατ. Ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εθελούσια στις τράπεζες: Πλαφόν οι 180.000 ευρώ. Τι θα κάνουν οι τραπεζίτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγ. Φράγκου: Κερδίζει το στοίχημα της Navios Containers. Τα επόμενα σχέδια της εταιρίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: S&P: Οι ελληνικές τράπεζες απέχουν ακόμη πολύ από μια πλήρη ανάκαμψη



    ΣΧΟΛΙΑ