• Business

    Τι φέρνει για τη Vodafone η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Cyta Hellas

    Χάρης Μπρουμίδης

    Χάρης Μπρουμίδης . CEO Vodafone


    Κοντά στην ολοκλήρωσή της βρίσκεται πλέον η διαδικασία απόκτησης της Cyta Ελλάδος από την Vodafone η οποία ενισχύει με τον τρόπο αυτό σημαντικά την πελατειακή της βάση στη σταθερή τηλεφωνία και κατ’  επέκταση τα έσοδά της.

    Με βάση την σχετική προθεσμία η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) θα πρέπει να αποφασίσει για το αν τίθεται θέμα ανταγωνισμού στη σταθερή τηλεφωνία από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών έως τις 21 Μαΐου, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της ενημέρωσής της για τα στοιχεία που διέπουν την συμφωνία. Η εκτίμηση που κυριαρχεί στην τηλεπικοινωνιακή αγορά είναι ότι η ΕΕΤΤ θα δώσει το πράσινο φως και αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει ο δρόμος για τη Vodafone να ξεκινήσει την ενσωμάτωση της Cyta.

    Όπως έχει δηλώσει σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος Χάρης Μπρουμίδης «η εξαγορά της Cyta Hellas θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον στόχο για την ανάδειξη της Vodafone σε έναν σύγχρονο πάροχο ολοκληρωμένων υπηρεσιών ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Η επέκταση των δικτύων μας και η ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη Vodafone Ελλάδας και θα έχει σημαντικά θετικά αποτελέσματα για τη διευρυμένη βάση πελατών μας, αλλά και ευρύτερα για τους Έλληνες καταναλωτές».

    Για την εξαγορά της Cyta Hellas από την κυπριακή ΑΤΗΚ η Vodafone θα διαθέσει 118 εκατ. ευρώ, ενώ θα αυξήσει την πελατειακή της βάση περίπου κατά 40% θα φθάσει δηλαδή στις περίπου 965.000 συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας (τώρα έχει περίπου 695.000) ενισχύοντας τη θέση της έναντι των ανταγωνιστών της.

    Στον διαγωνισμό που προηγήθηκε για την απόκτηση της Cyta η Vodafone είχε απέναντί της την Wind, με την οποία σήμερα διεκδικούν από κοινού την Forthnet με τη σχετική διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη.



    ΣΧΟΛΙΑ