• Business

    Στα γραφεία της Cyta ο Χάρης Μπρουμίδης

    Χάρης Μπρουμίδης

    Χάρης Μπρουμίδης . CEO Vodafone


    Τα γραφεία της Cyta στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μία μέρα έπειτα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της και την καταβολή του τιμήματος των 118 εκατ. ευρώ στη Cyta Κύπρου, επισκέφθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Χάρης Μπρουμίδης, μαζί με στενούς του συνεργάτες.

    Οι εργαζόμενοι της εξαγορασθείσας εταιρείας, που όπως είναι φυσικό ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει η επικείμενη συγχώνευση με τη Vodafone στις θέσεις εργασίας, έλαβαν χθες και ηλεκτρονικό μήνυμα, στο οποίο ο κ. Μπρουμίδης, μεταξύ άλλων σημειώνει, ότι η ενοποίηση θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να αναδειχθούν το ταλέντο, οι γνώσεις και η εμπειρία και των δύο εταιριών.

    Για τον σκοπό αυτό συστήνεται μία κοινή ομάδα (Integration Team) που θα παρέχει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και καθοδήγηση στα εμπλεκόμενα μέρη και θα έχει ως κύρια αρμοδιότητα την επιτυχή τελική ενοποίηση των δύο εταιρειών. Όπως εκτιμάται για να φθάσουν οι δύο εταιρείες να λειτουργούν ως μια θα χρειασθούν κάποιοι μήνες.

    Ο κ. Μπρουμίδης αναλαμβάνει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Cyta η οποία μέχρι τη συγχώνευσή της με τη Vodafone θα λειτουργεί ως θυγατρική της.

    Για τη Vodafone Ελλάδας ξεκινά μια νέα εποχή. Οι περίπου 1 εκατ. συνδρομητές που πλέον θα εξυπηρετεί στη σταθερή της δίνουν επιπλέον δυνατότητες για ανάπτυξη και προώθηση νέων υπηρεσιών, ειδικά σε συνδυαστικό επίπεδο (τα αποκαλούμενα «πακέτα»).

    Η Cyta Hellas διαθέτει περίπου 300.000 πελάτες στη σταθερή (μερίδιο αγοράς περίπου 8%) και περί τους 40.000 πελάτες στην κινητή, καθώς είναι εικονικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας, λαμβάνοντας υπηρεσίες δικτύου από τη Vodafone.

    Σύμφωνα με τον κ. Μπρουμίδη: «Η εξαγορά της Cyta θα ενισχύσει τη Vodafone Ελλάδας μέσα από τον συνδυασμό του ταλέντου και της εμπειρίας τόσο της Vodafone όσο της Cyta Hellas. Με επίκεντρο τους ανθρώπους μας, αξιοποιούμε νέες δυνατότητες για γνώση και καινοτομία και οδηγούμε την Ελλάδα στην υλοποίηση του οράματος μίας κοινωνίας των Gigabit».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην Κύπρο το νέο deal του CVC Capital – Τι κρύβει το μεγάλο ενδιαφέρον για συμφωνία εξαγοράς στην Κρήτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπορεί η δημιουργία μιας bad bank να συρρικνώσει τις τέσσερις τράπεζες σε δύο;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλη επιτυχία του ΟΤΕ: Ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο



    ΣΧΟΛΙΑ