• ΑΓΟΡΕΣ

    Με απώλειες επέστρεψε από τη χθεσινή αργία η Wall Street – Η Nike πλήγωσε τον Dow Jones

    • NewsRoom


    Στο «κόκκινο» έκλεισε την Τρίτη η Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, μετά την αργία της Labor Day. Οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί, λόγω της απουσίας θετικών εξελίξεων γύρω από τις συζητήσεις των ΗΠΑ με τους εμπορικούς τους εταίρους και κυρίως τον Καναδά.

    Ο Dow Jones έκλεισε με οριακές απώλειες ύψους 0,05% στις 25.952,48 μονάδες, περιορίζοντας αισθητά πάντως τις αρχικές του απώλειες. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.896,72 μονάδες, με πτώση 0,17% ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 8.091,25 μονάδες, με πτώση 0,23%.

    Η ημέρα σημαδεύτηκε από την επιτυχία της Amazon, η οποία έγινε η δεύτερη εισηγμένη στη Wall Street, μετά την Apple, η οποία ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά σε κεφαλαιοποίηση το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

    Από την άλλη, αρνητικός παράγοντας στη σημερινή συνεδρίαση ήταν η μετοχή της Nike η οποία σημείωσε βουτιά 3,16%, κατρακυλώντας στον πάτο των μετοχών του Dow Jones. Αιτία των απωλειών υπήρξαν οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της εταιρείας να χρησιμοποιήσει ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της 30ης επετείου της καμπάνιας «Just Do It», τον αμφιλεγόμενο σταρ του NFL Colin Kaepernick.

    Αρνητική ήταν και η συνεδρίαση για την Tesla. Η εταιρεία του Elon Musk είδε την Goldman Sachs να προειδοποιεί για μείωση των πωλήσεων λόγω αυξημένου ανταγωνισμού (η Mercendes -Benz παρουσίασε σήμερα το πρώτο δικό της ηλεκτροκίνητο SUV), ενώ έδωσε εξάμηνη τιμή-στόχο για τη μετοχή της τα 210 δολάρια, η οποία αντιπροσωπεύει 30% πτώση στο κλείσιμο της Παρασκευής. Αυτό δεν ήταν όμως το μόνο χτύπημα που δέχθηκε η Tesla, καθώς μέσα στην ημέρα έγινε γνωστό πως το Εθνικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών δήλωσε την Τρίτη ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με περίπτωση πυρκαγιάς σε ένα Model S, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, η οποία φέρεται να προέρχεται από πρόβλημα της μπαταρίας του αυτοκινήτου. Η μετοχή της Tesla έκλεισε την Τρίτη στο -4,21%.



    ΣΧΟΛΙΑ