• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έσπασε το πτωτικό σερί o S&P 500 – Κέρδη 0,85% για Dow Jones αναμένοντας την Apple

    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν την Μεγάλη Πέμπτη ο S&P 500 και ο Nasdaq, με τη Wall Street να προσπαθεί να αξιολογήσει καλύτερα τις χθεσινές δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ την ώρα που αναμένει τα στοιχεία τριμήνου από την μεγαλύτερη εταιρεία της αγοράς, την Apple.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.225,66 μονάδες με άνοδο 0,85%, ο S&P 500 στις 5.064,20 μονάδες με κέρδη 0,91% και ο Nasdaq  στις 15.840,96 μονάδες με άνοδο 1,51%.

    Την ίδια ώρα, η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κατά 6,4  μονάδες βάσης στο 4,875%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Απριλίου ενώ η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά 2,2  μονάδες βάσης στο 4,569%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Απριλίου.

    H πτώση των αποδόσεων ήρθε καθώς ο Τζερόμ Πάουελ απέκλεισε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου το ενδεχόμενο μιας αύξησης των επιτοκίων, ανακουφίζοντας την αγορά η οποία ανησυχούσε πως η FED έχανε τον έλεγχο της μάχης για τη πτώση του πληθωρισμού.

    Πάντως, ο επικεφαλής της FED δεν άφησε πολλά περιθώρια για μια μείωση των επιτοκίων σύντομα, με την αγορά να εμφανίζεται πλέον προβληματισμένη σχετικά με τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας μέσα στο 2024.  Οι περισσότεροι δεν αναμένουν κάποια κίνηση μέχρι τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το FEDWatch του CME.

    Η αγορά αναμένει πλέον την αυριανή έκθεση για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones να αναμένουν 240.000 νέες θέσεις εργασίας και επιβράδυνση από τις 303.000 νέες θέσεις τον Μάρτιο.

    Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, τα βλέμματα στρέφονται στις ανακοινώσεις της Apple μετά το κλείσιμο, με το ενδιαφέρον να είναι κυρίως στα στοιχεία για τις πωλήσεις στην Κίνα.

    Από τις μετοχές των εταιρειών που ανέφεραν νωρίτερα αποτελέσματα, η Qualcomm έκλεισε με άνοδο 9,74%, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη τριμήνου ενώ προσέφερε και ισχυρή καθοδήγηση για τα έσοδα. Η μετοχή της Carvana εκτινάχθηκε κατά 33,65% καθώς ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη, ενώ και αυτή της Moderna έκλεισε στο +12,68% καθώς ανέφερε μικρότερες των αναμενόμενων απώλειες.

    Στον αντίποδα, η μετοχή της DoorDash έκλεισε με απώλειες 10,32% καθώς ανέφερε μεγαλύτερες των αναμενόμενων ζημιές ανά μετοχή.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Boeing με κέρδη 4,31%, ενώ ακολούθησαν οι Amazon.com με +3,20%, η Apple στο +2,29% και η Nike στο +2,29%. Στον αντίποδα, τις σημαντικότερες πιέσεις γνώρισε η μετοχή της 3M, κλείνοντας στο -1,66%.

    Εκτός του Dow Jones, στο +3,34% έκλεισε η Nvidia, ενώ σε θετικό έδαφος επέστρεψε και η AMD, στο +1,31%.

    Τέλος, άλμα 13,05% σημείωσε η Paramount Global, μετά και την είδηση πως το Apollo Managment και η Sony κατέθεσαν πρόταση 26 δισ. δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία του WTI κάτω από τα 80 δολάρια – Μικρή ανάκαμψη για Brent

    Paramount: Νέα πρόταση 26 δισ. δολαρίων από Apollo και Sony

    Bloomberg: H Τουρκία διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ