• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πάρτι στους δείκτες για τα στοιχεία από την αγορά εργασίας – Άλμα 11,8% για την Amgen, στο +5,9% έκλεισε η Apple

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρή άνοδο ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα στοιχεία από την αγορά εργασίας ανακούφισαν τους επενδυτές επαναφέροντας την αισιοδοξία για την μείωση των επιτοκίων μέσα στο έτος.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.675,68 μονάδες με άλμα 450 μονάδων ή +1,18%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 5.127,79 μονάδες με κέρδη 1,26%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 16.156,33 μονάδες με άνοδο 1,99%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,18%, ο Nasdaq με κέρδη 1,26% ενώ ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,55%.

    Η έκθεση για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα έδειξε πως τον μήνα Απρίλιο δημιουργήθηκαν 175.000 θέσεις εργασίας, κάτω από τις 240.000 θέσεις εργασίας που αναμένονταν από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones.

    Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9%, έναντι 3,8% τον προηγούμενο μήνα. Τα μεγέθη των μισθών ήταν επίσης λιγότερο από το αναμενόμενο, ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τον πληθωρισμό.

    Μετά την ασθενέστερη από το αναμενόμενο αύξηση της απασχόλησης τον Απρίλιο και τη συγκράτηση των μισθολογικών κερδών, οι traders δίνουν πλέον μεγαλύτερη πιθανότητα και για μια δεύτερη μείωση επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους. Η πιθανότητα μιας πρώτης μείωσης τον Σεπτέμβριο κυμάνθηκε κοντά στο 50%, σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME.

    Παράλληλα, η έκθεση έφερε νέα αποσυμπίεση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς τίτλου να πέφτει κάτω από το 4,5% . Η κίνηση ωφέλησε τις μετοχές τεχνολογία, με τις Nvidia να κλείνει στο +3,46% και την  Advanced Micro Devices στο +3,02%. Η Microsoft έκλεισε στο +2,22%, η Meta στο +2,35% και η Intel στο +1,28%, ενώ ο κλάδος της πληροφορικής του S&P σημείωσε άνοδο 3%.

    Μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν αναμφίβολα η μετοχή της Apple, η οποία παρά τη μείωση στις πωλήσεις των iPhones το προηγούμενο τρίμηνο κατά 10%, κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα και κέρδη. Σε αυτό βοήθησε κατ΄αρχάς το γεγονός πως οι απώλειες στην αγορά της Κίνας ήταν μικρότερες από τους φόβους της αγοράς και επιπλέον το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 130 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε. Η μετοχή της Apple έκλεισε στο +5,97%.

    Πάντως, η Apple δεν ήταν η μετοχή που βρέθηκε στην κορυφή του Dow Jones, καθώς την πρωτιά πήρε ο τίτλος της Amgen, με άλμα 11,84%, καθώς η εταιρεία βιοτεχνολογίες δημοσίευσε κέρδη κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα και πρόσφερε μια θετική ενημέρωση για ένα πειραματικό φάρμακο για την παχυσαρκία.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Με νέα βουτιά ολοκληρώθηκε η χειρότερη εβδομάδα από τον Φεβρουάριο

    Ευρωαγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Στο 0,59% ο γερμανικός DAX

    Τουρκία: Ο Ερντογάν δηλώνει ότι ανέστειλε κάθε εμπορική σχέση με το Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ