• ΑΓΟΡΕΣ

    Εβδομαδιαία κέρδη στη Wall Street, παρά την πτώση της Παρασκευής – Άνοδος για το Bitcoin

    Wall Street


    Με πτώση έκλεισαν τα χρηματιστήρια της Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν μπροστά στις γεωπολιτικές εξελίξεις γύρω από το ενδεχόμενο χτυπήματος των ΗΠΑ στη Ρωσία.

    Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,5% στις 24.360,14 μονάδες (-122,91 μονάδες), ενώ ο  S&P 500 έκλεισε στις 2.656,30 μονάδες, με πτώση 0,29%. Ο τεχνολογικός  Nasdaq έκλεισε στις 7.106,65 μονάδες, με πτώση 0,47%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, πάντως, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,8%, ο S&P με άνοδο 2% και ο Nasdaq με κέρδη 2,8%.

    Παρά τα αυξημένα κέρδη και τα αυξημένα έσοδα που ανακοίνωσαν οι τράπεζες Citigroup, Wells Fargo και JPMorgan, ο τραπεζικός κλάδος δέχθηκε πιέσεις καθώς τα αποτελέσματα  δεν κατάφεραν να αλλάξουν το κλίμα, αφού είχαν προεξοφληθεί από τους αναλυτές.

    Το κλίμα επηρέασε και το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η οποία ανέφερε πως η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να ενισχύσει την πίεση προς το Πεκίνο μέσω νέων δασμών. Πάντως, ο Τραμπ εμφανίστηκε διατεθημένος να συζητήσει ξανά την συμμετοχή των ΗΠΑ στην εμπορική συμφωνία TPP.

    Πάντως, το ενδιαφέρον ήταν για μια ακόμα φορά στο γεωπολιτικό μέτωπο, με τις ΗΠΑ να δηλώνουν πως έχουν αποδείξεις πως η κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ κρύβεται πίσω από την επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα.

    Κέρδη για τα κρυπτονομίσματα

    Εν τω μεταξύ, με κέρδη κινούνται τα περισσότερα κρυπτονομίσματα. Η αξία του Bitcoin αυτή την ώρα διαμορφώνεται στα 8.081,57 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 5,27%. Το Ethereum διαμορφώνεται στα 509,71 δολάρια με άνοδο 10,15%, ενώ το Ripple στα 0,68 δολάρια, με «άλμα» 17,18%.

    Η συνολική κεφαλαιοποίηση του χώρου των κρυπτονομισμάτων διαμορφώνεται στα 326 δισ. δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο «πράσινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εβδομαδιαία κέρδη για χρυσό και πετρέλαιο έφεραν οι φόβοι για τη Συρία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρηματιστήριο: H Coca Cola και οι τράπεζες κράτησαν τον Γενικό Δείκτη στις 810 μονάδες



    ΣΧΟΛΙΑ