• What's happening

    Ο Σόιμπλε, ο Τσακαλώτος και… οι ελέφαντες: Τι αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός

    Τσακαλώτος Σόιμπλε


    Περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση της αξιολογησης του ελληνικού προγράμματος διεμήνυσε από την Γερμανία την Τρίτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup.

    Μάλιστα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε χαριτολογώντας: «Ο Τσακαλώτος μού είπε πως αισθάνεται ότι έχει κολλήσει μεταξύ δύο ελεφάντων. Μάλλον βλέπει το ΔΝΤ σαν ελέφαντα, δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος». Κάτι που θυμίζει την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Bloomberg τον περασμένο Οκτώβριο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, κατά την οποία είχε παρομοιάσει την Ελλάδα ως μια γαζέλα που προσπαθεί να αποφύγει να παγιδευτεί ανάμεσα σε δύο ελέφαντες που τσακώνονται!

    Όπως σημείωσε ο κ. Σόιμπλε, οι «έλληνες ηγέτες καλό είναι να σταματήσουν να λένε στους Έλληνες πολίτες ότι ‘‘κάποιοι ξένοι’’ φταίνε για τα ελληνικά προβλήματα».

    Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ακόμη πως «η Ιταλία μπορεί να αντιμετωπίσει μια περίοδο αβεβαιότητας» μετά το δημοψήφισμα, παρότι ο ίδιος πιστεύει πως «εκείνοι που εποπτεύουν τις ιταλικές τράπεζες γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν».

    Όσον αφορά την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι τη χαρακτήρισε λυπηρή. «Διευκόλυνε αρκετές μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία που ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση» σχολίασε.

    Την ίδια ώρα, η  εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung αναφέρει σε κείμενό της ότι η γερμανική κυβέρνηση, αρνούμενη την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προκαλεί την πιθανή πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα κάτι που θα οδηγήσει στην επιστροφή της κρίσης στην ευρωπαϊκή ατζέντα

    «Δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, διότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους το 2018» διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στην οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Eurogroup: Το… ήπιαμε το πικρό ποτήρι – Θριαμβευτές οι Θεσμοί, τι κερδίσαμε και τι χάσαμε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης: Τα μεγαλόπνοα σχέδια της Latsco. Τι λένε πηγές της εταιρίας στο mononews.gr

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά



    ΣΧΟΛΙΑ