• City Stories

    Σκάνδαλο φοροδιαφυγής φέρνει στο φως το Football Leaks – “Καίγονται” Ronaldo, Mourinho και Falcao

    cristiano ronaldo

    Cristiano Ronaldo, ποδοσφαιριστής


    Σκάνδαλο μεγατόνων έρχεται να φέρει η διαρροή εγγράφων στο Football Leaks που προέρχονται από τα περιβόητα Panama Papers που είχαν έρθει στην κατοχή του Spiegel, καθώς προκύπτει ότι η φοροδιαφυγή στο ποδόσφαιρο έχει τεράστια έκταση.

    Τώρα, σύμφωνα με το Football Leaks, ο γνωστός ατζέντης Jorge Mendes φαίνεται πως έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολόκληρο δίκτυο offshore εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους ανά την υφήλιο με έναν και μοναδικό στόχο φυσικά: να κατορθώσει οι πελάτες του να γλιτώσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ σε φόρους.

    jorge mendes
    Ο ατζέντης Jorge Mendes

    Για παράδειγμα, από τη σχετική έρευνα που δημοσίευσε η mediapart προκύπτει ότι ο Cristiano Ronaldo κατάφερε να αποκρύψει την τελευταία επταετία έσοδα που άγγιξαν τα 150 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να γλιτώσει φόρους ύψους 31 εκατ. ευρώ!

    Ακόμη, ο Jose Mourinho φέρεται να έχει αποκρύψει 12 εκατ. ευρώ, ενώ ο Radamel Falcao βρέθηκε να έχει πολλές καταθέσεις στην Ελβετία από την εποχή που ανήκε στην Ατλέτικο.

    Η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι βέβαιο ότι θα έρθουν κι άλλα στοιχεία στο φως το επόμενο διάστημα, με πολλά βαρύγδουπα ονόματα ποδοσφαιριστών να προστίθενται στη λίστα του Football Leaks.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θανάσης Μαρτίνος – Πάρης Κασιδόκωστας: Εφοπλιστικό άρωμα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Bella Hadid είναι φωτιά (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα πλουσιόπαιδα της Ελλάδας σαρώνουν στα social media (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ