• Portraits.gr

    Breguet Type 20 Only Watch 2019: Eπιστροφή στις ρίζες


    Η σύγχρονη σειρά ρολογιών Breguet Type XX είναι μια σειρά αεροπορικών ρολογιών εμπνευσμένη από τα στρατιωτικά ρολόγια που κατασκευάζονταν σύμφωνα με τις οδηγίες του γαλλικού υπουργείου Άμυνας το 1954. Σύμφωνα με την Breguet, τα στρατιωτικά μοντέλα αποκαλούνταν Type 20, ενώ τα άλλα μοντέλα αποκαλούνταν Type XX.

    Με το νέο Breguet Type 20 Only Watch 2019, η εταιρεία μας δίνει μία επανέκδοση ενός χρονογράφου Type 20 από τη δεκαετία του 1950, με ένδειξη δευτερολέπτων και μετρητή 30 λεπτών. Όχι μόνο οι διαστάσεις του ρολογιού είναι οι ίδιες, με κάσα 38,3 χιλιοστών, αλλά έχει διατηρηθεί και η αυθεντική στεφάνη, που κινείται και προς τις δύο κατευθύνσεις και έχει πτυχώσεις που θυμίζουν νόμισμα, όπως ακριβώς γινόταν στα στρατιωτικά ρολόγια Type 20. Αντίστοιχα, στα Type 20 παραπέμπει και η μεγάλη κορώνα, που θυμίζει κρεμμύδι στο σχήμα.

    Το καντράν έχει ένα απαλό μπρονζέ χρώμα, με έναν «μαξιλαρωτό» φωτισμό στις ενδείξεις της ώρας, ενώ το καφέ δερμάτινο λουρί ταιριάζει άψογα χρωματικά με το καντράν. Σύμφωνα με το Hodinkee, η θήκη του ρολογιού θα έχει το σχήμα του φτερού ενός αεροπλάνου.

    Όμως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του ρολογιού είναι ο χειροκίνητος μηχανισμός του, μία αναβαθμισμένη εκδοχή της αυθεντικής καλίμπρας Valjoux.

    Πρόκειται για μοναδικό κομμάτι (κυριολεκτικά, καθώς θα κυκλοφορήσει σε ένα μοναδικό αντίτυπο) που φέρνει τη σειρά Type 20 πίσω στις ρίζες της – γιατί ναι, όλοι μπορούμε να εκτιμήσουμε την άνεση ενός σύγχρονου αυτόματου χρονογράφου, όμως δεν μπορεί και να μη θαυμάσει κανείς το μεγαλείο ενός vintage χειροκίνητου μηχανισμού.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Breguet
    Μοντέλο: Type 20 Only Watch 2019
    Αριθμός αναφοράς: 2055ST/Z5/398
    Διάμετρος: 38,30 mm
    Πάχος: 13,90 mm
    Υλικό κάσας: Ανοξείδωτο ατσάλι
    Χρώμα καντράν: Μπρονζέ
    Ενδείξεις: Αραβικοί αριθμοί με φωτισμό
    Αντοχή στο νερό: 30 μέτρα
    Λουράκι/μπρασελέ: Δερμάτινο λουρί από δέρμα αγελάδας

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Valjoux 235
    Λειτουργίες: Ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, χρονογράφος
    Διάμετρος: 27,07 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 45 ώρες
    Κούρδισμα: Χειροκίνητο
    Συχνότητα: 3 Hz

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: Εκτιμάται στα 35.000 – 50.000 δολάρια
    Διαθεσιμότητα: Στη δημοπρασία Only Watch στη Γενεύη, στις 9 Νοεμβρίου 2019
    Περιορισμένη έκδοση: Ένα και μοναδικό κομμάτι.



    ΣΧΟΛΙΑ