• Uncategorized

    Αυτές είναι οι πιο καινοτόμες οικονομίες στον κόσμο

    Berlin


    Η έρευνα για τον καρκίνο, οι εναλλακτικές λύσεις κρέατος και οι τεχνολογίες έξυπνων κατοικιών είναι από τις σημαντικότερες εξελίξεις της εποχής μας. 

    Όμως ποιες χώρες είναι παγκόσμιοι ηγέτες στην έρευνα και την ανάπτυξη, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, την πυκνότητα υψηλής τεχνολογίας και ό,τι χρειάζεται για την προώθηση της καινοτομίας; Μια πρόσφατη κατάταξη του Bloomberg παρουσιάζει τις πιο καινοτόμες χώρες. Η Γερμανία κατέλαβε την υψηλότερη θέση για το 2020, διακόπτοντας το σερί της Νότιας Κορέας, που ήταν πρώτη για έξι συνεχόμενα χρόνια. Οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην ένατη θέση, χάνοντας μία θέση σε σύγκριση με το 2019.

    Η κατάταξη λαμβάνει υπ’όψιν παράγοντες όπως οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη, ο αριθμός των εγχώριων αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας και ο αριθμός των εγχώριων δημόσιων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Η Γερμανία συγκέντρωσε 88,21 βαθμούς με άριστα το 100, όπως δείχνει το γράφημά μας. Η Σιγκαπούρη και η Δανία ήταν οι πιο βελτιωμένες χώρες μεταξύ της πρώτης δεκάδας, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις η καθεμιά.

    Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org, σε συνεργασία με το Statista, και συγγραφέας είναι η Katharina Buchholz



    ΣΧΟΛΙΑ