• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Στις αγορές με νέο senior preferred ομόλογο

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς


    Στις αγορές βγαίνει η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την κάλυψη των υποχρεώσεων MREL, με την έκδοση ενός νέου senior preferred ομολόγου.

    To νέο ομόλογο θα είναι sub-benchmark, έχοντας μέγεθος άνω των 250 εκατ. ευρώ και κάτω των 500 εκατ. ευρώ, με τετραετή διάρκεια και δυνατότητα ανάκλησης στα τρία έτη (4NC3).

    Η Goldman Sachs Bank Europe και η UBS Investment Bank θα τρέξουν την έκδοση, ενώ το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει αύριο.

    Ο τίτλος αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Β1 από την Moody’s και Β από την S&P.

    Η κίνηση της Πειραιώς ακολουθεί ανάλογες εκδόσεις από την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα, ενώ έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των ισχυρών αποτελεσμάτων της για το εννεάμηνο του 2022. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Πειραιώς, ο δείκτης MREL της Πειραιώς διαμορφώθηκε στο εννεάμηνο στο 18,3%

    Η Πειραιώς είχε βγει τελευταία φορά στις αγορές τον Οκτώβριο του 2021, με το πράσινο ομόλογο (senior preferred) εξαετούς διάρκειας. Η απόδοσή εκείνης της έκδοσης είχε διαμορφωθεί στο 3,875%, ενώ είχαν αντληθεί 500 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Πειραιώς σε Ba3 από Β2 και το μη εξασφαλισμένο χρέος εξοφλητικής προτεραιότητας σε B1 από B3, αντανακλώντας το de-risking του ισολογισμού της με τη σημαντική μείωση των NPEs καθώς και την ισχυρή λειτουργική της κερδοφορία.

    Σε πρόσφατο report της η Axia Research είχε εκτιμήσει πως η Πειραιώς θα χρειαστεί να εκδώσει 2,3 δισ. ευρώ πρόσθετους τίτλους MREL έως τα τέλη του 2025 για την επίτευξη του στόχου για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων.

    Διαβάστε επίσης

    Γιώργος Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν άμεσα την πορεία της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας



    ΣΧΟΛΙΑ