• Τράπεζες

    Στις αγορές η Τράπεζα Πειραιώς – Πρώτο guidance στην περιοχή του 10,25%

    • NewsRoom
    Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της έκδοσης του ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς άνοιξε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το βιβλίο προσφορών για την ομολογιακή έκδοση, η οποία στοχεύει στην άντληση 300-350 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο μεταξύ 9% με 10%.

    Το πρώτο guidance, με την έναρξη της διαδικασίας, βρίσκεται στην περιοχή του 10,25%.

    Η έκδοση θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, καθώς εκδότης είναι η Piraeus Group Finance PLC, με εγγυητή την Τράπεζα Πειραιώς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το υψηλότερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από αμερικανικά χαρτοφυλάκια, ενώ σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες μικρό μέρος της έκδοσης θα καλύψει και ο σουηδικός όμιλος Intrum, μετά και τη συμφωνία της με την τράπεζα για την ανάθεση της διαχείρισης στην τελευταία των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων καθώς και των ακινήτων της Πειραιώς.

    Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο εγχείρημα είναι πιθανό να συμμετάσχει επίσης και ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς, Τζον Πόλσον.

    Όπως έχει γράψει το mononews.gr, πάνω από 55 επενδυτές συμμετείχαν στα roadshow που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, ενώ είχε προηγηθεί σειρά επαφών και όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

    Τα μηνύματα για την έκδοση είναι θετικά καθώς στις συναντήσεις συμμετείχαν όλα τα μεγάλα ονόματα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, προεξοφλώντας το ενδιαφέρον για την ομολογιακή έκδοση της Πειραιώς που, ας σημειωθεί, αποτελεί την πρώτη παρόμοια έκδοση μετά από 11 χρόνια, που επιχειρεί ελληνική τράπεζα.

    Υπενθυμίζεται ότι τη διοργάνωση των συναντήσεων έχουν αναλάβει οι επενδυτικοί οίκοι Goldman Sachs και UBS.

    Την έκδοση αναμένεται να αξιολογήσουν οι οίκοι Moody’s και S&P με Caa3 και CCC αντίστοιχα.

    Η έκδοση θα είναι τύπου 10NC5 (δεκαετές με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν από την πάροδο της πρώτης πενταετίας).

    Στόχος είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας, στο πλαίσιο της σχετικής υποχρέωσης που έχει αναλάβει έναντι του SSM.



    ΣΧΟΛΙΑ