• Τράπεζες

    Σωτήρης Συρμακέζης: Η «χρυσή μεταγραφή» που τάραξε τα νερά των τραπεζικών κύκλων – Όλο το παρασκήνιο

    Σωτήρης Συρμακέζης.


    Ποια stress test, πωλήσεις «κόκκινων» δανείων και πλειστηριασμοί…. Άλλο είναι το talk to the town των τελευταίων ημερών. Μία μεταγραφή, «χρυσή» την χαρακτηρίζουν οι γνωρίζοντες, μονοπωλεί τη συζήτηση ανάμεσα σε τραπεζίτες και ανθρώπους της αγοράς. Είναι η μεταγραφή του κ. Σωτήρη Συρμακέζη, που άφησε τη θέση του Group Chief Digital & Technology Officer της Eurobank -την οποία κατείχε από το καλοκαίρι του  2015- για να αναλάβει επικεφαλής του Retail και Digital Banking στην CredicomΣτην τράπεζα που φιλοδοξεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων, και η οποία έχει στο τιμόνι την κα Αναστασία Σακελλαρίου και χρηματοδότη τον Αμερικανο τραπεζίτη κ Μπομπ Ντάιαμοντ.

    Οι φήμες γύρω από το οικονομικό «πακέτο» που πήρε το έμπειρο στέλεχος από τη Credicom για να φύγει από την Eurobank οργιάζουν. Κάποιοι κάνουν λόγο για πακέτο 300 χιλιάδες ευρώ ετήσια αμοιβή+ 300 χιλιάδες ευρώ bonus μεταγραφής, αλλά και μετοχικό ποσοστό. Τι είναι αλήθεια, το γνωρίζουν μόνο οι εμπλεκόμενοι.

    Το σίγουρο είναι ότι η κα Αναστασία Σακελλαρίου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε ηχηρές μεταγραφές για να στελεχώσει την Credicom με έμπειρους τραπεζίτες. Μεταγραφές που θα τις πληρώσει αδρά, ο μέτοχος της Credicom, η Atlas Merchant Capital και ο κ. Μπομπ Ντάιαμοντ.

    Αναστασία Σακελλαρίου. Επικεφαλής CreditCom

    Το πακέτο της μεταγραφής συζητείται έντονα και μονοπωλεί το ενδιαφέρον, διότι στα χρόνια των μνημονίων και των ανακεφαλαιοποιήσεων έχει μπει πλαφόν στους μισθούς των υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών. Και δύσκολα φτάνουν τις 200 χιλιάδες ευρώ.

    «Η Credicom θα ρίξει χρήμα στην αγορά για να πάρει στελέχη. Και μπορεί να το κάνει», λέει στο mononews.gr καλά ενημερωμένη πηγή και συνεχίζει:

    «Πληρώνει γιατί αποβλέπει σε πολλαπλάσιο κέρδος. Το θέμα είναι να βγει η εξίσωση. Διότι ναι μεν η αγορά της αναδιάρθρωσης προβληματικών επιχειρήσεων έχει πολύ ψωμί, έχει όμως και μεγάλο ρίσκο».

    Υπενθυμίζουμε ότι ο Σωτήρης Συρμακέζης από το 2000 και μέχρι το καλοκαίρι του 2015 εργαζόταν στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ως Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής (2012-2015), Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας (2008-2012) και Διευθυντής Ηλεκτρονικής Τραπεζικής (winbank) (2000-2008).

    Από την πλευρά της η κα Αναστασία Σακελλαρίου έχει βασικό μέλημα να στελεχώσει με έμπειρους τραπεζίτες την ομάδα της και στόχος της είναι η νέα τράπεζα να «παίξει» βασικό ρόλο στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων. Μάλιστα το σχέδιο του χρηματοδότη Bob Diamond είναι για μία ψηφιακή τράπεζα, που θα δραστηριοποιηθεί τόσο στη λιανική αγορά, όσο και στην αγορά των μικρομεσαίων -κυρίως- επιχειρήσεων.

    Η κα Σακελλαρίου επιλέγει τους καλύτερους της αγοράς για να στήσει τη νέα τράπεζα που θα έχει περιορισμένη φυσική παρουσία και σημείο αιχμής τις νέες τεχνολογίες.

    Και καθώς ο ο κ. Συρμακέζης είναι μαέστρος στο κομμάτι της τεχνολογίας, ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει «ψηφιακή πνοή» στο εγχείρημα, αμείφθηκε πλουσιοπάροχα για να αλλάξει τραπεζική στέγη.

    Τέλος σημειώνουμε ότι η κα Σακελλαρίου ετοιμάζει και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της νέας τράπεζας ύψους 200 έως 250 εκατ ευρώ.

    Σωτήρης Συρμακέζης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurobank: Μπόνους έως 50 μισθοί για όσους επιλέξουν να αποχωρήσουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Τράπεζα: Επέστρεψε όλα τα χρήματα του ELA

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Περισσότερο πλαστικό χρήμα, μικρότερης αξίας συναλλαγές για τους Έλληνες



    ΣΧΟΛΙΑ