• Τράπεζες

    Συνωστισμός ενδιαφερομένων για τη θέση του CEO της Attica Bank

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Συνωστισμός ενδιαφερομένων για τη θέση του CEO της Attica Bank

    Ηλίας Ξηρουχάκης, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΧΣ


    Οι πληροφορίες λένε ότι τα κεντρικά της Ellington –που μαζί με το ΤΜΕΔΕ είναι ο στρατηγικός επενδυτής στην Attica Bank-  έχουν λάβει πληθώρα βιογραφικών από Έλληνες και ξένους που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τη θέση του CEO στην τράπεζα των μηχανικών. Μάλιστα αναφέρουν ότι  ο αριθμός των ενδιαφερομένων προσεγγίζει τους 100.

    Και ενώ ο κ. Ξηρουχάκης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προτείνει τον κ. Μίνο Μωυσή –που είναι και ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ στην τράπεζα- ως μεταβατικό CEO,  το Ellington  έχει άλλη γνώμη και προτείνει για τη θέση δικό του υποψήφιο Ελληνοαμερικανό τραπεζίτη, που δραστηριοποιείται εκτός Ελλάδος.

    Σε κάθε περίπτωση το κουμπί για την αποχώρηση Πανταλάκη από την τράπεζα έχει πατηθεί, καθώς ο επενδυτής έχει τον τελευταίο λόγο. Από την πλευρά του ο Θόδωρος Πανταλάκης φέρεται να είπε όταν πληροφορήθηκε το όνομα του αντικαταστάτη του, «είναι φίλος μου».

    Και ακόμα φέρεται να έχει πει σε συνεργάτες του πως «ήρθα  στην Τράπεζα Αττικής το φθινόπωρο  του 2016 με ένα και μοναδικό project, τη διάσωση της  τράπεζας και  να αποτρέψει την κατάρρευση της. Δεν ήρθα στην Attica  κανω καριέρα,  όταν έρθει η ώρα θα φύγω, και αυτή η ώρα θα έρθει  όταν μου πουν τώρα είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα».

    »Όταν έρθει η ώρα θα παραχωρήσω τη θέση μου στο νέο διευθύνοντα σύμβουλο, και αυτό κάνω πάντα εκεί που πάω να κάνω εξυγίανση, το ίδιο έκανα στην Interamerican, στην Αγροτική».

    Για να αλλάξει όμως ο CEO θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μετόχων. Την ίδια στιγμή η τράπεζα πάει σε ιδιωτικοποίηση και το πιθανότερο είναι να κυριαρχήσει η πρόταση του στρατηγικού επενδυτή και όχι του δημοσίου, ενώ και η θέση των ευρωπαϊκών αρχών είναι να ενισχυθεί η πλευρά των ιδιωτών και όχι του ΤΧΣ.

    Ο κ. Μωυσής όπως αναφέρει το σύντομο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΤΧΣ-, διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κατέχοντας ανώτατες διοικητικές θέσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες. Διετέλεσε CEO του Ομίλου Interamerican και της Εθνικής Ασφαλιστικής, Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα και την Εμπορική Τράπεζα, Πρόεδρος ΔΣ της εταιρίας ενιαίας εκκαθάρισης PQH. Είναι ιδρυτικός εταίρος της εταιρείας SYNERGON Partners με κύριο ενδιαφέρον σε συμβουλευτικές υπηρεσίες και συναλλαγές. Είναι αδειούχος αναλογιστής με πτυχίο Μαθηματικών και μεταπτυχιακό τίτλο στην Αναλογιστική Επιστήμη.

    Υπενθυμίζεται ότι η αναδιάρθρωση της  Attica Bank ξεκίνησε με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 240 εκατ ευρώ, τον περασμένο Δεκέμβριο, με το ποσοστό του ΤΧΣ να υποχωρεί στο 62,93% και θα ακολουθήσει νέα αύξηση κεφαλαίου εξ ολοκλήρου με ιδιωτικά κεφάλαια.

    Το ΤΧΣ και το σχήμα  ΤΜΕΔΕEllington έχουν συμφωνήσει ότι θα προχωρήσει διεξοδικός  έλεγχος στα βιβλία της τράπεζας ώστε να υπάρχει πλήρης και καθαρή εικόνα για την εκτίμηση των ζημιών από τις τιτλοποιήσεις που πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στο έτος.

    Διαβάστε επίσης

    Εθνική Τράπεζα: Τι λένε στο Μέγαρο Μαξίμου για placement και τον CEO Παύλο Μυλωνά- Τι συμβαίνει με τον MSCI και τη μετοχή

    Attica Bank: Στο 62,93% το ποσοστό του ΤΧΣ, στο 24,57% οι ΤΜΕΔΕ-Ellington



    ΣΧΟΛΙΑ