• Τράπεζες

    Πώς θα γίνει η Δημόσια Προσφορά για την Πειραιώς – Τι ποσοστό θα πάρουν οι ξένοι, τι οι Ελληνες

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Στους επενδυτές του εξωτερικού θα διατεθεί το 85% των μετοχών της Πειραιώς μέσω του placement που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα ενώ το υπόλοιπο 15% θα διατεθεί στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, από το ελληνικό σκέλος της δημόσιας προσφοράς οι ιδιώτες επενδυτές θα λάβουν αρχικά το 30%. Το υπόλοιπο 70% -και αναλόγως της ζήτησης που θα εκφραστεί- θα κατανεμηθεί σε ιδιώτες και σε θεσμικά χαρτοφυλάκια.

    Το εύρος της τιμής διάθεσης της μετοχής θα έχει κάτω άκρο τα 3,70 ευρώ ενώ το άνω άκρο θα βρίσκεται στα επίπεδα των 4 ευρώ.

    Με δεδομένη την ισχυρή ζήτηση που ήδη έχει εκφραστεί, το ΤΧΣ θα διαθέσει το συνολικό ποσοστό που κατέχει στην τράπεζα, γεγονός που σημαίνει ότι θα διατεθεί το 22% συν 5%.

    Ηδη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο πρικειμένου η δημόσια προσφορά να ξεκινησει τη Δευτέρα το πρωί και να ολοκληρωθεί σε τρεις ημέρες.

    Αναμενονται οι επίσημες ανακοινώσεις τόσο από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση:

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 1012η/3.3.2024 συνεδρίασή του ενέκρινε τις αιτήσεις της εταιρείας «ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.» και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου για τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα υφισταμένων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου άυλων μετοχών κυριότητας του ΤΧΣ και εισηγμένων στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Διαβάστε επίσης:

    Πειραιώς: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο για το placement



    ΣΧΟΛΙΑ