• Τράπεζες

    Πειραιώς: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο για το placement

    • NewsRoom
    Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρoς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρoς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


    Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λίγο μετά τις 8 το βράδυ αναφορικά με το Ενημερωτικό Δελτίο για το placement της Εθνικής. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται:

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 1012η/3.3.2024 συνεδρίασή του ενέκρινε τις αιτήσεις της εταιρείας «ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.» και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου για τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα υφισταμένων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου άυλων μετοχών κυριότητας του ΤΧΣ και εισηγμένων στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το mononews και η δημοσιογράφος Εφη Καραγιώργου, στα 3,986 ευρώ –όσο και το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής– κλείδωσε το άνω άκρο της τιμής διάθεσης των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Σε ό,τι αφορά το κάτω άκρο της τιμής οριστικοποιήθηκε στα 3,70 ευρώ.
    Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι για το placement που ξεκινά αύριο στις 10 το πρωί το ενδεχόμενο για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής διάθεσης μετοχών είναι τα 3,80 ως 3,85 ευρώ.

    Όλα αυτά βέβαια σε συνάρτηση με τη ζήτηση που αναμένεται να είναι σημαντικά ισχυρή και να καλύψει το σύνολο του 27% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Συγκεκριμένα θα διατεθούν 33.7599.150 μετοχές με το τίμημα να διαμορφώνεται στην περιοχή του 1,3 δισ. ευρώ (με τιμή διάθεσης μεταξύ 3,70 – 3,75 ευρώ μετοχή) και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο τραπεζικό placement καθώς ξεπερνά το προηγούμενο της Εθνικής Τράπεζας που διαμορφώθηκε στο 1,066 δισ. ευρώ.
    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ