• Τράπεζες

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ): Η συμφωνία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην κεφαλαιακή μας θέση

    Εθνική Τράπεζα 2.0: Το σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας για το Ταμείο Ανάκαμψης - Στα 6 δισ. ευρώ η ελάχιστη χρηματοδότηση

    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας


    Στις δύο συναλλαγές στρατηγικής σημασίας για την Εθνική Τράπεζα, την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και την τιτλοποίηση Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων το Project Frontier, αναφέρθηκε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΤΕ ο CEO της τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς.

    «Κοιτώντας μπροστά στο 2021, οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιωθούν και εμείς θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε το επιτυχημένο Πρόγραμμα Μετασχηματισμού της Τράπεζας, προκειμένου να περιορίσουμε τον δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων σε μεσαία μονοψήφια επίπεδα το 2022. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο να αναδείξουμε την ΕΤΕ σε Τράπεζα πρώτης επιλογής στην Ελλάδα, παρέχοντας στους πελάτες μας προστιθέμενη αξία και στηρίζοντας τη βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε ο επικεφαλής της Εθνικής.

    Η συμφωνία για την πώληση του 90% της συμμετοχής μας στην Εθνική Ασφαλιστική, αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην κεφαλαιακή μας θέση. Και όσον αφορά την τιτλοποίηση Frontier, καταφέραμε να απορροφήσουμε στα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 το σύνολο των προβλέψεων, χωρίς να προχωρήσουμε σε απόσχιση του τραπεζικού κλάδου, υπογράμμισε ο κ. Μυλωνάς.

    To Project Frontier, σε συνδυασμό με την οργανική μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων το 2020, οδήγησε τον δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων σε επίπεδο Ομίλου στο 13,6% στο τέλος του 2020 από 31,3% στο τέλος του 2019, με τον δείκτη κάλυψης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων από σωρευμένες προβλέψεις στο 63,3%.

    «Η ΕΤΕ παρέμεινε πιστή στον ιστορικό της ρόλο και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στήριξης των επιχειρήσεων και νοικοκυριών» σημείωσε. Η Εθνική πρόσφερε στοχευμένα μέτρα διευκόλυνσης καταβολής οφειλών ύψους 3,8 δις ευρώ και δάνεια με επιδότηση επιτοκίου ύψους 2,3 δις ευρώ, κυρίως προς μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, οι νέες εκταμιεύσεις δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά άγγιξαν τα 4,7 δις ευρώ, μαζί με τα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα επίπεδα πιστοδοτήσεων των τελευταίων ετών.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μυλωνάς στην επιτάχυνση και ενίσχυση των ψηφιακών λειτουργιών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση της πελατείας, τονίζοντας πως: Παρά τη δυσχερή συγκυρία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καταγράψαμε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το 2020. Και συμπλήρωσε: Η ταχέως βελτιούμενη κερδοφορία καταδεικνύει τη δυναμική ανάκαμψης της ΕΤΕ που προέρχεται από τον ισχυρό ισολογισμό μας, καθώς και τη δέσμευση και προσήλωση των ανθρώπων μας στην επίτευξη των στόχων της τράπεζας, με ολοένα και πιο ενεργή συμμετοχή στον μετασχηματισμό της ΕΤΕ».

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Τράπεζα: Αύξηση 26% για τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες το 2020, στα €591 εκατ.

    Εθνική Τράπεζα: Δεσμευτική συμφωνία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC



    ΣΧΟΛΙΑ