• Τράπεζες

    Υψηλής ποιότητας funds δίνουν πάνω από 4 δισ. για το ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς


    Προσφορές άνω των 4 δισ. ευρώ έχει λάβει μέχρι στιγμής η τράπεζα Πειραιώς για την κάλυψη του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης, ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, έχει προσελκύσει ήδη υψηλής ποιότητας επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

    Τραπεζικές πηγές από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σημειώνουν μάλιστα ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η ζήτηση, δεν υπάρχει πλέον λόγος το βιβλίο προσφορών να μένει ανοιχτό και εκτιμάται ότι θα κλείσει νωρίς το μεσημέρι.

    Το επιτόκιο διαμορφωνόταν κάτω από το 6%, αλλά η τελική τιμολόγηση του ομολόγου θα καθοριστεί μετά το κλείσιμο και με βάση τις προσφορές που θα λάβει η τράπεζα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο επίπεδο του 5,75%-5,50%.

    Ο τίτλος είναι δεκαετούς διάρκειας, δηλαδή τύπου 10ΝC5 με δυνατότητα ανάκλησης στα 5 έτη. Θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου, και έχει λάβει αξιολόγηση Caa3 από την Moody’s και CCC από την S&P.

    Η διοίκηση της τράπεζας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρήστου Μεγάλου βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Λονδίνο για συναντήσεις με τους επενδυτές στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έκδοση που συντονίζεται από Goldman Sachs, UΒS, Barclays, BNP, Credit Suisse και Nomura.

    Από τις επαφές που έγιναν πάντως το προηγούμενο διήμερο στο Λονδίνο και στις οποίες συμμετείχαν 50 περίπου επενδυτές εκτιμάται ότι η ζήτηση θα είναι ισχυρή, επιβεβαιώνοντας την αυξημένη «πείνα» που υπάρχει διεθνώς για τίτλους υψηλής απόδοσης.



    ΣΧΟΛΙΑ