• Τράπεζες

  Παγκρήτια: Ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο η απορρόφηση των καταστημάτων της HSBC

  • NewsRoom
  Αντώνης Βαρθολομαίος, CEO της Παγκρήτιας Τράπεζας

  Αντώνης Βαρθολομαίος, CEO της Παγκρήτιας Τράπεζας


  Πυρετώδεις είναι από χθες οι εργασίες για τη νέα Παγκρήτια, της οποίας δίκτυο και στελεχιακό δυναμικό έχουν εμπλουτιστεί με την ενσωμάτωση του ελληνικού υποκαταστήματος της HSBC.

  Οι εργασίες μετάπτωσης ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής μετά την υπογραφή της τελικής συμφωνίας ενοποίησης και θα διαρκέσουν όλο το Σαββατοκύριακο προκειμένου την Δευτέρα να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα όλοι οι πελάτες του νέου, διευρυμένου δικτύου.

  Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, θα υλοποιηθεί – σε χρόνο ρεκόρ – και το «ντύσιμο» των καταστημάτων με τα χρώματα και το brand της Παγκρήτιας. Ήδη από την Παρασκευή τα πρώτα ATMs σε Ελευθέριος Βενιζέλος και The Mall φέρουν πλέον τα χρώματα της Παγκρήτιας.

  Τους τελευταίους μήνες τα στελέχη των δύο Οργανισμών εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση αυτού του εξαιρετικά απαιτητικού έργου. Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου η νέα Παγκρήτια Τράπεζα θα αριθμεί πάνω από 60 καταστήματα Πανελλαδικά, 15 εκ των οποίων έφεραν μέχρι σήμερα την ταυτότητα της HSBC.

  Την τελική συμφωνία ενοποίησης τους υπέγραψαν η Παγκρήτια Τράπεζα και η HSBC χθες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση και των τελευταίων διαδικαστικών λεπτομερειών και ελέγχων

  Όπως έχει επισημάνει η διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας η ολοκλήρωση της απορρόφησης του δικτύου καταστημάτων της HSBC στην Ελλάδα αποτελεί το πρώτο σημαντικό και ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία μιας ισχυρής τράπεζας που θα δραστηριοποιείται στο σύνολο των τραπεζικών εργασιών στην Ελλάδα.

  Ειδικότερα, όπως έχει αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας Αντώνης Βαρθολομαίος και η διοικητική ομάδα της τράπεζας, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, με έδρα το Ηράκλειο και εφαλτήριο ολόκληρη την Κρήτη, αναπτύσσοντας ένα μοντέλο εξειδικευμένης συμβουλευτικής τραπεζικής που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα στην χώρα μας τόσο στον τομέα της λιανικής τραπεζικής όσο στον τομέα του επιχειρείν η Παγκρήτια φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στις εγχώριες τραπεζικές εξελίξεις.

  Παγκρήτια Τράπεζα

  Η Παγκρήτια με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ενισχύεται μεταξύ άλλων με επιπλέον τουλάχιστον 1,4 δις καταθέσεις περίπου, νέο ισχυρό πελατολόγιο, ενώ επιπλέον εισέρχεται δυναμικά σε νέους τομείς τραπεζικών εργασιών που είτε δεν είχε καθόλου παρουσία είτε είχε πολύ μικρά μερίδα αγοράς, όπως το corporate banking, ο τομέας της ναυτιλίας και ο τομέας του wealth management.

  Στο σχεδιασμό της Παγκρήτιας έχει ενταχθεί μεταξύ άλλων και η περαιτέρω δυναμική επέκταση της στον τομέα των τραπεζοασφαλειών, η δυναμική της παρουσία στα ψηφιακά δίκτυα με τo νέο σύγχρονο e banking της τράπεζας να έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία. Καθώς και η ενεργή στήριξη των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιωτών πελατών

  Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση στα νησιά τον Αύγουστο – Στο 90% η πληρότητα

  Vivartia: Στο κατώφλι των 700 εκατ. ευρώ με οδηγό την εστίαση

  Stress tests: Άνετα πάνω από τη «βάση» οι ελληνικές τράπεζες – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα  ΣΧΟΛΙΑ