• Τράπεζες

    Ολοκληρώνεται μέχρι τις 29 Ιουλίου η εξαγορά της Praxia από τη Viva Wallet

    Στη Viva Wallet το Freedom Pass - Στη Διαύγεια η απόφαση

    Χάρης Καρώνης ιδρυτής της Viva Wallet Holdings


    Στις 29 Ιουλίου κλείνει η εξαγορά της Praxia

    Την Πέμπτη 30 Απριλίου η Viva έλαβε την επίσημη επιβεβαίωση από τον SSM και την Τράπεζα της Ελλάδος ότι ο φάκελος της αίτησης για την εξαγορά της Praxia ολοκληρώθηκε. Τώρα αναμένει την ημερομηνία ολοκλήρωσης της τυπικής διαδικασίας που δεν θα είναι αργότερα από τις 29 Ιουλίου.

    Αυτή τη δήλωση κάνει το αφεντικό της Viva καθώς στον προσωπικό του λογαριασμό έγραψε ότι:

    «Η VivaWallet έλαβε την επίσημη επιβεβαίωση από τον SSM και την Τράπεζα της Ελλάδος ότι ολοκληρώθηκε η αίτηση για την εξαγορά της #PraxiaBank.

    Τώρα περιμένουμε την ημερομηνία ολοκλήρωσης, που αναμένεται μέχρι τις 29 Ιουλίου 2020 -μια τυπική διαδικασία, που δεν θα πάρει περισσότερο από αυτή την ημερομηνία».

    Η συμφωνία για την μεταβίβαση της Praxia στην Viva «κλείδωσε» στα τέλη Ιανουαρίου. Στις 23 Ιανουαρίου ο κ. Μπομπ Ντάιαμοντ, της Αtlas Merchant Capital και βασικός μέτοχος της Praxia είχε έρθει στην Αθήνα και κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον κ. Χάρη Καρώνη.

    Ο κ. Καρώνης βασικός μέτοχος της Viva με ποσοστό 51% είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του για την απόκτηση της Praxia στην ΤτΕ και είχε «ξεκαθαρίσει» πως ήθελε να πάρει την τράπεζα «καθαρή», χωρίς προσωπικό.

    Στις 27 Ιανουαρίου, με επίσημες ανακοινώσεις τους, τόσο η Praxia Bank όσο και η Viva Wallet, επιβεβαίωσαν την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας μεταξύ της Atlas Capital και της Viva Wallet για την απόκτηση του 100% της Praxia Bank.

    Η υπόθεση της Praxia «έσκασε» πέρυσι παραμονές Χριστουγέννων. Ή θα έβρισκε αγοραστή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020 ή θα πήγαινε σε εκκαθάριση. Στόχος ήταν η διασφάλιση καταθέσεων ύψους 135 με 140 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζουμε ότι στην ετήσια οικονομική έκθεση του 2018 η Praxia είχε 109 εργαζόμενους με αποδοχές 11,538 εκατ. ευρώ.

    Τον Δεκέμβριο του 2019, είχε 230 εργαζόμενους, οι συμβάσεις τους λύθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου πέρυσι και οι περισσότεροι απολύθηκαν λαμβάνοντας αποζημίωση 6 μηνών.



    ΣΧΟΛΙΑ