• Τράπεζες

    H JP Morgan διώχνει τους τραπεζίτες της από το Λονδίνο

    JP Morgan

    Jamie Dimon, Πρόεδρος JP Morgan


    Η JP Morgan σχεδιάζει να μετακινήσει εκατοντάδες τραπεζίτες από το Λονδίνο στα γραφεία της στο Δουβλίνο, στη Φρανκφούρτη και στο Λουξεμβούργο, καθώς προετοιμάζεται για το Brexit. “Θα χρησιμοποιήσουμε τις τρεις τράπεζες που έχουμε ήδη στην Ευρώπη”, είπε ο επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής της JP Morgan, Daniel Pinto, σύμφωνα με το Bloomberg. “Θα κληθούμε να μετακινήσουμε εκατοντάδες ανθρώπους στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, για να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη ημέρα αφ’ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τους αριθμούς για τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα”.

    Πριν από το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., ο CEO της τράπεζας, Jamie Dimon, είχε δηλώσει πως θα μπορούσαν να μετακινηθούν έως και 4.000 εργαζόμενοι, σε περίπτωση Brexit. Τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος – ή και μικρότερος – ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις της βρετανικής κυβέρνησης με την Ε.Ε..

    Η JP Morgan είναι η τελευταία από τις τράπεζες που έχουν ανακοινώσει σχέδια εξόδου, λόγω Brexit, καθώς ο χρόνος έχει αρχίσει ήδη να μετρά αντίστροφα. Η Deutsche Bank γνωστοποίησε, την προηγούμενη εβδομάδα, ότι μετακινεί 4.000 άτομα από το Λονδίνο, η Barclays είπε ότι θα ενεργοποιήσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μέσα σε έξι μήνες και η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει τις μετακινήσεις προσωπικού από τον επόμενο χρόνο. Η Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί.



    ΣΧΟΛΙΑ