• Τράπεζες

    Νέο πρόγραμμα εθελούσιας σχεδιάζει η Εθνική Τράπεζα

    Εθνική Τράπεζα

    Εθνική Τράπεζα


    Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ετοιμάζει η Εθνική Τράπεζα και για το λόγο αυτό σχημάτισε πρόβλεψη 90 εκατ ευρώ.

    Συνολικά 1.100 εργαζόμενοι «έφυγαν» με το προηγούμενο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – το οποίο είχε ξεκινήσει από το 2019 – και όπως ανακοίνωσε η ΕΤΕ οι 300 εξ αυτών αποχώρησαν κατά τη διάρκεια του Α’ τριμήνου 2020. Από το πρόγραμμα η τράπεζα πέτυχε την μείωση δαπανών προσωπικού κατά 8% σε ετήσια βάση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο πρόγραμμα θα αφορά σε περίπου 800 εργαζόμενους και το «πακέτο» της εθελούσιας θα είναι «ψαλιδισμένο».

    Στα οικονομικά της αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η Εθνική κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της για στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Μάλιστα όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της « το ποσοστό του προσωπικού που εργάζεται εξ αποστάσεως, αλλά με ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και αποδοτικότητα, να αγγίζει το 70% περίπου κατά το μέγιστο».

    Το προηγούμενο διάστημα η τράπεζα δέχθηκε περισσότερα από 60.000 αιτήματα από νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο πλαίσιο διευκόλυνσης καταβολών -«πάγωμα» δόσεων- που αντιστοιχούν σε υπόλοιπα δανείων ύψους 4 δις ευρώ.

    Η Εθνική συμμετέχει σε όλα τα προγράμματα στήριξης της Κυβέρνησης για την πανδημία του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου του ΤΕΠΙΧ-ΙΙ, των δανείων με εγγύηση Δημοσίου για κεφάλαιο κίνησης επιχειρήσεων, καθώς και των δανείων σε επιχειρήσεις με επιδότηση επιτοκίου.



    ΣΧΟΛΙΑ