ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ισχυρή ζήτηση για επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια αναμένει ο CEO της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, όπως ανέφερε μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.
Στο μακροοικονομικό περιβάλλον προβλέπεται θετική ανάπτυξη, είπε, και αυτό θα σημάνει ισχυρή ζήτηση δανεισμού κυρίως στα επιχειρηματικά δάνεια, με τις εκταμιεύσεις να ανέρχονται στα 7 δις ευρώ τα τελευταία χρόνια, ενώ ενισχύεται και η ζήτηση για στεγαστικά.
Στόχος μας είναι να επιβραβεύουμε την εμπιστοσύνη των μετόχων και να είμαστε τράπεζα πρώτης επιλογής των πελατών μας.
Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στο πρόγραμμα μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας που ήταν ο καταλύτης αλλαγής στην νοοτροπία της ΕΤΕ.
Επενδύουμε είπε στις ψηφιακές υπηρεσίες και είμαστε πρωτοπόροι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και από τις κορυφαίες τράπεζες στην Ευρώπη.
Για το μέρισμα σημείωσε πως η ΕΤΕ πήρε την έγκριση από τον επόπτη –μετά από 16 χρόνια- να διανείμει το 30% των καθαρών κερδών του 2023 που ανήλθαν σε 1,1 δις ευρώ, δηλαδή 332 εκατ ευρώ, που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,5% στη σημερινή τιμή της μετοχής και είναι υψηλότερη σε σχέση με το 2023.
Η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 18% πέρυσι.
Έκανε αναφορά στην αναβάθμιση της Εθνικής από επενδυτικούς οίκους και συμπλήρωσε:
Πριν από 5 χρόνια οι πελάτες μας μας θεωρούσαν αργούς στις διαδικασίες. Σήμερα έχουμε απλοποιήσει πολλές διαδικασίες και το 98% των συναλλαγών πραγματοποιούνται από τα εναλλακτικά κανάλια, με το 60% αυτών μέσω του κινητού τηλεφώνου.
Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Και είμαστε πρώτοι στην χρηματοδότηση ΑΠΕ, ενώ προσφέρουμε λύσεις για την πράσινη μετάβαση μικρών επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Το ταξίδι δεν έχει τέλος πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο τόνισε.
Διαβάστε επίσης:
ΕΤΕπ- Τράπεζες: Δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε ΜμΕ – Συμφωνία για πόρους ύψους 700 εκατ. ευρώ
Τράπεζα Πειραιώς: Μειώνει κατά 50% την προμήθεια του IRIS για τις επιχειρήσεις
Eurobank: Συνεργασία με την ιταλική Intesa – Στην Ελλάδα τα προϊόντα της Eurizon
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Αυτός είναι ο «Στίβεν» που στρατολόγησε τον Έλληνα σμήναρχο υπέρ της Κίνας
- The Mononews Quiz 13/2/2026
- Αγρότες: Σήμερα έρχονται τα τρακτέρ στο Σύνταγμα – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Γιάννης Παναγόπουλος: «Δεν φεύγω. Είμαι εκλεγμένος Πρόεδρος» – Αντεπίθεση για τα 73 εκατ., αιχμές για διαρροές και μήνυμα ενόψει συνεδρίου την άνοιξη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.