• Τράπεζες

    Μυλωνάς (Εθνική): Το 2022 ολοκληρώνονται οι συμφωνίες για Frontier II και Εθνική Ασφαλιστική – Με 50% στην κοινοπραξία με EVO για τα POS

    H DG Comp, το CVC και ο Αρτέμης Μάτσας του ιατρικού κλάδου

    Ο CEO της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς


    Στο Frontier II, τη συμφωνία  με την EVO  για το δίκτυο των POS και την ολοκλήρωση της συναλλαγής με το  για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφέρθηκε πριν από λίγο ο CEO της Εθνικής Τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς, κατά την ενημέρωση των αναλυτών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μηνου.

    Συγκεκριμένα ο κ. Μυλωνάς απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημείωσε πως:

    Η τιτλοποίηση Frontier II θα περιλαμβάνει «κόκκινα» δάνεια ύψους 1 δις ευρώ και θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022.

    Μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί και η συμφωνία με την αμερικανική  EVO Payments για το δίκτυο των POS.  Ο κ. Μυλωνάς χαρακτήρισε την EVO «έναν από τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους παίχτες σε αυτό τον τομέα» σημειώνοντας πως η ΕΤΕ θα ελέγχει το 50% της κοινής εταιρείας που θα συσταθεί και αυτό θα αποφέρει οφέλη και έσοδα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

    Σε ότι αφορά την υπόθεση με το  CVC για την πώληση της  Εθνικής Ασφαλιστικής ανέφερε ότι θα ολοκληρωθεί το 2022 και σημείωσε πως η τράπεζα θα καταγράψει το επόμενο έτος ισχυρότερη κερδοφορία.

    Διαβάστε επίσης

    Παύλος Μυλωνάς: Στηρίζουμε τους πελάτες μας – Η Εθνική είναι τράπεζα πρώτης επιλογής

    Εθνική Τράπεζα: 714 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στο εννεάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ