• Τράπεζες

    Με «νέο αίμα» στελεχώνει το δίκτυό της η Eurobank

    • Έφη Καραγεώργου
    eurobank

    Eurobank


    Με «νέο αίμα» στελεχώνει το δίκτυό της η Eurobank, που χθες ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελούσιας με bonus που φτάνει τις 250.000 ευρώ για να αποχωρήσουν 600 και πλέον εργαζόμενοι, με στόχευση στην ηλικία 55+. Την ίδια ώρα η τράπεζα αναζητά και δίνει ευκαιρία καριέρας σε απόφοιτους προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών σε οποιονδήποτε κλάδο. Επιλέγει νέους με καλές επιδόσεις στις σπουδές τους, χωρίς εργασιακή εμπειρία ή με προϋπηρεσία έως 2 χρόνια.

    Πρόκειται για τα προγράμματα BeAPro τα οποία προετοιμάζουν τους υποψήφιους  για σταδιοδρομία στον τραπεζικό κλάδο.

    Την «ελίτ» αυτών των νέων η Eurobank είτε την απορροφά κατευθείαν στις μονάδες της τράπεζας και στο δίκτυό της είτε τη συστήνει σε επιχειρηματίες πελάτες της. Σύμφωνα δε με την ενημέρωση που υπάρχει στη σχετική ιστοσελίδα της τράπεζας, μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί  με επιτυχία προγράμματα σε μονάδες της Eurobank: BeAPro in Technology, BeAPro in Banking και BeAPro in Audit.

    Πιο συγκεκριμένα, η τράπεζα προσφέρει ευκαιρίες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης υπό την καθοδήγηση έμπειρων στελεχών της.

    Προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στα συγκεκριμένα προγράμματα είναι να έχει πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και οι άντρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

    Νέα προγράμματα εθελούσιας εξόδου

    Την ίδια ώρα, με τα δύο νέα προγράμματα εθελούσιας που ανακοίνωσε χθες η Eurobank στοχεύει να απομακρύνει τους μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους και ειδικά όσους είναι από 55 ετών και πάνω. Και για αυτό τους πριμοδοτεί με 50 μισθούς και το πακέτο αμοιβής (αποζημίωση και bonus) φτάνει κατ’ ανώτατο  τις 250.000 ευρώ.

    Το πρόγραμμα που ξεκίνησε χθες θα «τρέχει» για 3 βδομάδες μέχρι τις 4 Ιουνίου.

    Σε γενικές γραμμές τα δύο προγράμματα εθελούσιας προσφέρουν:

    Όπως αναφέραμε, το ένα είναι στοχευμένο στους ηλικίας 55+ εργαζόμενους, που απασχολούνται σε όλες τις υπηρεσίες της τράπεζας και υπηρετούν στο δίκτυο πανελλαδικά, με την προϋπόθεση ότι ο βαθμός τους είναι μία σκάλα κάτω από το βαθμό Βοηθού Γενικού Διευθυντή. Εξαιρούνται δηλαδή του προγράμματος οι Γενικοί Διευθυντές, οι Αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές και οι Βοηθοί Γενικοί Διευθυντές.

    Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα  έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη που ισχύει και για τα προστατευόμενα μέλη, ιδιωτική ασφάλιση και συνταξιοδοτική κάλυψη για μία 5ετία, ενώ διατηρούν τα προνομιακά επιτόκια στα δάνεια τους μέχρι την πλήρη αποπληρωμή τους (με την προϋπόθεση ότι είναι ενήμερα).

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες σε αυτό το σκέλος εθελουσίας θα λάβουν  ένα μεγάλο μέρος των 250.000 ευρώ άμεσα και τα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής 5ετούς άδειας που θα χορηγηθεί και κατά τη διάρκεια της οποίας τα 2 πρώτα χρόνια θα λαμβάνουν το 80% του μισθού τους, τον 3ο χρόνο το 65% και τα δύο τελευταία έτη το 50%.

    Το δεύτερο πρόγραμμα εθελούσιας προσφέρει μάξιμουμ αποζημίωσης 160.000 ευρώ και  απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους του δικτύου στους νομούς της Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας (εκτός Ευρυτανίας), Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, και που εργάζονται στους τομείς: Εταιρικής Ασφάλειας, Προμηθειών Ομίλου,  Group Loan Administration, Group Capital Markets & Custody Operations, Εργασιών Συναλλακτικής Τραπεζικής & Κεντροποιημένων Υπηρεσιών, Customer File Completion. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι ιατροφαρμακευτικές (και για τα προστατευόμενα μέλη), ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές παροχές για 5 έτη.

    Ωστόσο  υπάρχει ρήτρα όσοι αποχωρήσουν με την εθελούσια να μην απασχοληθούν για 1 έτος σε άλλη τράπεζα, διαφορετικά χάνουν το bonus και λαμβάνουν μόνο την αποζημίωση που τους αναλογεί.



    ΣΧΟΛΙΑ