• Τράπεζες

    «Μάχη» Θοδωρή Καλαντώνη, Γιώργου Γεωργακόπουλου, Αρτέμη Θεοδωρίδη για το Frontier της Εθνικής

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Θοδωρής Καλαντώνης doValue,  Γιώργος Γεωργακόπουλος Intrum – Αρτέμης Θεοδωρίδης Cepal.


    «Παρών» δήλωσαν οι μεγάλοι «παίκτες» της ελληνικής αγοράς στη διαχείριση «κόκκινων» δανείων, στη διεκδίκηση της τιτλοποίησης Frontier, ύψους 6,1 δισ. ευρώ.

    Με τη  μεγάλη «μάχη»  να δίνεται  ανάμεσα στον Θοδωρή Καλαντώνη της doValue,  τον Γιώργο Γεωργακόπουλο της  Intrum και τον Αρτέμη Θεοδωρίδη της Cepal. Μία μάχη προσφορών, στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την τιτλοποίηση της Εθνικής Τράπεζας.

    Μάχη ιδιαίτερα σημαντική καθώς  το χαρτοφυλάκιο Frontier, διαθέτει μεγάλης εξασφάλισης περιουσιακά στοιχεία και θα δώσει προβάδισμα σε εκείνον που θα το  «κερδίσει», αφού θα καταστεί  leader  της αγοράς, με τους υπόλοιπους servicers να βλέπουν την πλάτη του. Όπως είναι γνωστό το senior bond  της τιτλοποίησης θα είναι 3,2 δις ευρώ και το mezzanine ομόλογο στην περιοχή των  500 εκατ ευρώ

    Χθες το μεσημέρι  οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τις δεσμευτικές τους προσφορές, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς κινούνται στην περιοχή των 155- 160+ εκατομμυρίων ευρώ. Και καθώς ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός τα περιθώρια βελτίωσης των προσφορών είναι μικρά. Που σημαίνει ότι όποιος έδωσε τα περισσότερα είναι και ο νικητής.

    Η Εθνική ήδη ξεκίνησε την αξιολόγηση των προσφορών που κατέθεσαν η doValue μαζί με τις  Fortress και  Bain Capital, η Intrum που κατέβηκε μόνη της, η Davidson Kempner  μαζί   με τη  Cepal  και η  Carval με  την QQuant.

    Και αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα να έχουμε «νικητή» και να υπογραφεί η συμφωνία για τη συναλλαγή με την εταιρεία που θα προκριθεί.

    Σύμφωνα με την αγορά στις μη δεσμευτικές προσφορές την καλύτερη πρόταση είχε κάνει η Intrum κοντά στα 145 εκατ ευρώ, και ακολουθούσαν doValue και Cepal με λίγο χαμηλότερες προσφορές.

    Η εικόνα είναι βελτιωμένη σημαντικά –αναμενόμενο άλλωστε- στις δεσμευτικές προσφορές, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο mononews.gr.

    Όπως είναι γνωστό το project  Frontier περιλαμβάνει 190.000 δάνεια συνολικού ύψους 6,1 δισ ευρώ,  με το   77% -δηλαδή τα 4,7 δισ ευρώ-, να είναι  στεγαστικά δάνεια, το 18% (δηλαδή το 1,1 δισ ευρώ) δάνεια μικρών επιχειρήσεων και το  υπόλοιπο 5% (περίπου 300 χιλιάδες ευρώ) είναι  καταναλωτικά δάνεια.

    Η Εθνική Τράπεζα με το  Frontier κέρδισε το πρώτο μεγάλο στοίχημα καθώς περιόρισε τον  δείκτη καθυστερήσεων στο 13,6% και ήδη έχει δρομολογήσει την επόμενη τιτλοποίηση της, το Frontier  ΙΙ, ύψους 1,5 δισ ευρώ.

    Η νέα  τιτλοποίηση,  σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διοίκησης της Εθνικής αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους και θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 6% και θα φέρει πιο κοντά την τράπεζα στον κυρίαρχο στόχο της που  είναι ο δείκτης των NPEs  να διαμορφωθεί στο 3% το 2022, γεγονός που θα της επιτρέψει να εστιάσει στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας με νέες  χρηματοδοτήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Πειραιώς: Τα κέρδη μέχρι 126% από τα χαμηλά, για τα δύο παλαιά ομόλογα και που οδηγείται η νέα έκδοση

    Reggeborgh Invest: Γιατί οι Ολλανδοί «καλοβλέπουν» την Alpha Bank – Οι πληροφορίες και το story

    -Εθελούσια ξανά στην Εθνική Τράπεζα – Όλες οι λεπτομέρειες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ