• Τράπεζες

    Reggeborgh Invest: Γιατί οι Ολλανδοί «καλοβλέπουν» την Alpha Bank – Οι πληροφορίες και το story

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασίλης Ψάλτης- Alpha Bank: Αλλάζουμε δομικά την τράπεζα- Θέλουμε να είμαστε σημείο αναφοράς ως ο καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα

    Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank


    Oι Ολλανδοί της Reggeborgh Invest βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο να μετέχουν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Alpha Bank.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατασκευαστικός κολοσσός βολιδοσκόπησε την τελευταία ημέρα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου την είσοδό του στην Τράπεζα Πειραιώς,  με το ποσό των 40 εκατ. ευρώ, ωστόσο το μετοχικό σχήμα της τράπεζας ήταν πλέον “αρκετά κλειδωμένο”, ώστε η συμμετοχή της εταιρείας να καταστεί σε έναν πρώτο ή σε έναν δεύτερο χρόνο επιδραστική.

    Ως βασικό λόγο οι γνωρίζοντες τις κινήσεις της ολλανδικής εταιρείας σημειώνουν πως υπάρχει σημαντική πεποίθηση ότι οι τράπεζες, λόγω της δραστικής μείωσης των «κόκκινων» δανείων, αποτελούν ένα αξιόλογο χρηματιστηριακό story σε συνδυασμό με τις χορηγήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

    “Η αύξηση 800 εκατ. ευρώ της Alpha Bank φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στο ολλανδικό σχήμα που πρόσφατα επικράτησε στην Ελλάκτωρ.” λένε πηγές της αγοράς.

    To ποσό δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα ενώ ως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν οι Ολλανδοί έχουν ήδη αγοράσει μετοχές από το ταμπλό, η εαν θα το πράξουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

    Σημειώνεται ότι η κατοχή μετοχών είναι απαραίτητή προϋπόθεση για να “μπει” κάποιος ιδιώτης η θεσμικός στην ΑΜΚ της Alpha Bank.

    Η Reggeborgh ιδρύθηκε το 1991 ως το επενδυτικό όχημα του ομίλου VolkerWessels.

    Η κατασκευαστική Wessels ιδρύθηκε το 1933 από τον Arend Wessels.

    Η VolkerWessels δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, της ανάπτυξης ακινήτων, των υποδομών, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, καθώς και των προμηθειών και των θαλάσσιων υπηρεσιών. Το 2019, τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε περίπου 6,64 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 18% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

    Η επενδυτική Reggeborgh εστιάζει σε στρατηγικές και μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Οι δραστηριότητές της επεκτείνονται σε επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων στον κλάδο των υποδομών, κατασκευών, ακινήτων, τηλεπικοινωνιών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιατρικής έρευνας και αλλού. Στο «και αλλού» φαίνεται να αρχίζει να εντάσσεται και ο χρηματοοικονομικός τομέας.

    Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η επενδυτική ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ, ενώ έχει τοποθετηθεί σε σημαντικό αριθμό μακροπρόθεσμων επενδύσεων.

    Επικεφαλής της Reggeborgh Invest είναι ο Henry (Hendrikus) Holterman, γαμπρός του μεγιστάνα Dik Wessels που απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2017.

    Οι βασικές επενδύσεις στην Ελλάδα αφορούν κυρίως  τις κατασκευές και ιδιαίτερα τον Ελλάκτωρα στον οποίον οι Ολλανδοί επικράτησαν μετά από την εξέλιξη ενός δραματικού παρασκηνίου που εξελίχθηκε σε μια κορυφαία αντιπαλότητα με την προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας.

    Η Γενική Συνέλευση για την απόφαση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας θα λάβει χώρα στις 15 Ιουνίου.

    Διαβάστε επίσης:

    -Τα πλάνα αποεπένδυσης του ΤΧΣ – Τι θα γίνει με Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Attica Bank

    -Alpha Bank: Μπαράζ επαφών με ξένους και Έλληνες για την ΑΜΚ – Μέρισμα από το 2023

    -Alpha Bank: Ικανοποίηση και θετικές προσδοκίες από τις συναντήσεις με Έλληνες θεσμικούς επενδυτές για το Project Tomorrow

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ