• Τράπεζες

    «Κούρεμα» έως 90% σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια προσφέρει η Eurobank

    Φωκίων Καραβίας

    Φωκίων Καραβίας. Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank


    Κούρεμα από 70% – 75% του ονομαστικού κεφαλαίου προτείνει η Eurobank σε 60.000 περίπου οφειλέτες παλιών καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών, που έχουν δοθεί χωρίς εξασφαλίσεις. Πρόκειται για μικρά δάνεια από το παρελθόν, που είναι δηλαδή σε οριστική καθυστέρηση για πάνω από 10 χρόνια και για τα οποία το κούρεμα που προτείνει η τράπεζα μπορεί να φτάσει έως και το 90% της συνολικής οφειλής, δηλαδή της οφειλής μαζί με τους τόκους. Η πρόταση της τράπεζας προβλέπει οριστική απαλλαγή από το χρέος στην περίπτωση που ο οφειλέτης προσέλθει στον γκισέ και αποπληρώσει το 30% ή ακόμη και το 10% της οφειλής τους

    Οι επιστολές που έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στους οφειλέτες φθάνουν τις 60.000  περίπου και η κίνηση αποτελεί τελευταία ευκαιρία για τους δανειολήπτες να διευθετήσουν την οφειλή τους. Αντίστοιχη πρόταση είχε κάνει η τράπεζα στους δανειολήπτες 220.000 καταναλωτικών δανείων και καρτών, ονομαστικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ και συνολικής αξίας 2,8 δισ. ευρώ μαζί με τους τόκους που μεταβιβάστηκαν πέρυσι στην εταιρεία Intrum, στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης που ακολούθησε η Eurobank. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές της τράπεζας η συγκεκριμένη κίνηση δεν προδιαγράφει απαραίτητα τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου σε fund.

    Την πρακτική του γενναίου κουρέματος αναμένεται να ακολουθήσουν όλες οι τράπεζες ενόψει της πώλησης χαρτοφυλακίων δανείων που έχουν δρομολογήσει εντός του 2018. Σε πωλήσεις δανείων ύψους 2,5 δισ. ευρώ προχωρά η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα, ενώ στο 1,5 δισ. ευρώ ανέρχεται το χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις που δρομολογεί η τράπεζα Πειραιώς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συμμαχία Καραμούζη – ΣΕΤΕ – ΣΕΒ για την προβολή της Ελλάδας και την προσέλκυση επενδύσεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόταση έκπληξη του Νίκου Καραμούζη: Όλες οι συναλλαγές άνω των 5 ευρώ με κάρτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις στις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ