• Τράπεζες

    JP Morgan-Deutsche Bank: Μήνυση εναντίον τους για εμπλοκή στο σκάνδαλο Έπσταϊν

    • NewsRoom

    Τζέφρι Έπσταϊν


    Οι γυναίκες που κατηγόρησαν τον Τζέφρι Έπσταϊν για σεξουαλική κακοποίηση μηνύουν τώρα τη Deutsche Bank και τη JP Morgan, σύμφωνα με τη WSJ,  κατηγορώντας τις δύο τράπεζες ότι διευκόλυναν την επιχείρηση sex trafficking του Έπσταϊν.

    Στις μηνύσεις, οι γυναίκες ισχυρίζονται ότι οι τράπεζες παραβίασαν τους νόμους περί εμπορίας ανθρώπων βοηθώντας τον Έπσταϊν να έχει πρόσβαση σε λογαριασμούς και μετρητά.

    Οι αγωγές κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη.

    Η φερόμενη εμπλοκή των τραπεζών

    Η μήνυση κατά της JPMorgan αναφέρει ότι ο Έπσταϊν ξεκίνησε τραπεζικές εργασίες με την εταιρεία κάπου γύρω στο 1998 και ανέπτυξε στενή σχέση με τον Τζες Στάλεϊ, ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής του private banking. Ο Έπσταϊν στράφηκε στην Deutsche Bank όταν οι δεσμοί με την JPMorgan έληξαν γύρω στο 2013, λένε οι αγωγές.

    «Ήρθε η ώρα για τους πραγματικούς εμπλεκόμενους να έρθουν προ των ευθυνών τους, ειδικά οι πλούσιοι φίλοι του και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο», είπε ένας από τους δικηγόρους, ο Μπράντλεϊ Έντουαρντς, σε γραπτή δήλωση. «Αυτά τα θύματα αδικήθηκαν, από πολλούς, όχι μόνο από τον Έπσταϊν. Δεν έδρασε μόνος του».

    Η γυναίκα που μήνυσε την JP Morgan είναι μια πρώην χορεύτρια μπαλέτου, η οποία φέρεται να στρατολογήθηκε από άλλη γυναίκα και στη συνέχεια να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Έπσταϊν στο διάστημα μεταξύ 2006-2013.

    Ισχυρίστηκε ότι μεγάλα χρηματικά ποσά αποσύρθηκαν από τη JP Morgan για να γίνουν πληρωμές σε αυτή και σε άλλες γυναίκες.

    Μία άλλη γυναίκα μήνυσε τη Deutsche Bank, κατηγορώντας την ότι αγνόησε τις διαδρομές χρημάτων σε περιπτώσεις όπου έγιναν μεγάλες αναλήψεις μετρητών.

    Οι συνεργάτες του Έπσταϊν και ο ίδιος, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης είχαν περισσότερους από 40 λογαριασμούς της DB.

    Σύμφωνα με τις αγωγές, οι δύο τράπεζες φέρονται να βοήθησαν τον Έπσταϊν στη διαδικασία των πληρωμών και μάλιστα να επωφελήθηκαν οικονομικά από αυτή τη συνεργασία.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Έπσταϊν πέθανε στη φυλακή το 2019, ενώ περίμενε τη διενέργεια της δίκης, στην οποία ήταν κατηγορούμενος για sex trafficking.

    Διαβάστε επίσης:

    Πουλήθηκε έναντι 51 εκατ. δολαρίων το αρχοντικό του Έπσταϊν στο Μανχάταν – Στα ταμείο των θυμάτων τα χρήματα



    ΣΧΟΛΙΑ