• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πουλήθηκε έναντι 51 εκατ. δολαρίων το αρχοντικό του Έπσταϊν στο Μανχάταν – Στα ταμείο των θυμάτων τα χρήματα

    • Bloomberg


    Το αρχοντικό του  Τζέφρι Έπσταϊν στο Μανχάταν πουλήθηκε έναντι περίπου 51 εκατ. δολαρίων σε άγνωστο αγοραστή, ενώ τα έσοδα συγκεντρώθηκαν στο ταμείο αποζημιώσεων των γυναικών που κατηγόρησαν τον πρώην χρηματιστή για σεξουαλική κακοποίηση.

    Το σπίτι της East 71st Street, όπου οι εισαγγελείς των ΗΠΑ λένε ότι βρέθηκαν «εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες» φωτογραφίες γυμνών και ελάχιστα ντυμένων κοριτσιών, πουλήθηκε αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ο Ντάνιελ Γουέινερ, δικηγόρος των εκκαθαριστών της περιουσίας του Έπσταϊν. Η πώληση έγινε νωρίτερα γνωστή από την Miami Herald.

    Η Ντενίζ Τζορτζ, εισαγγελέας των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ, ζήτησε τον περασμένο μήνα από έναν δικαστή να παγώσει επειγόντως τα περιουσιακά στοιχεία του κτήματος του Έπσταϊν για να βεβαιωθεί ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα για τις πληρωμές των θυμάτων. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα. Έτσι, στις 9 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η πώληση του αρχοντικού στην 9 East 71st Street, δήλωσε ο Γουέινερ. Σημειώνεται ότι ο Έπσταϊν ήταν κάτοικος των Παρθένων Νήσων.

     

    Jeffrey Epstein Appears In Manhattan Federal Court On Sex Trafficking Charges

    Η αξία του κτήματος που ανήκε στο πρώην χρηματιστή, υπολογίστηκε σε περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ωστόσο, έχει πλέον υποχωρήσει σε λιγότερο από 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ένα δικηγόρο που εκπροσωπεί ομάδα γυναικών που κακοποιήθηκαν από τον Έπσταϊν.

    Τα θύματα προσπάθησαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια των Παρθένων Νήσων να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία του κτήματος του πρώην χρηματιστή. Το ταμείο αποζημιώσεων έχει καταβάλει περισσότερα από 55 εκατομμύρια δολάρια σε τουλάχιστον 150 γυναίκες, οι περισσότερες από τις οποίες έπεσαν θύματα του δισεκατομμυριούχου όταν ήταν κορίτσια.

    Τζέφρι Έπσταϊν και Γκισλέιν Μάξγουελ

    Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε για σεξουαλική εμπορία ανηλίκων και στη συνέχεια αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν τον περασμένο Αύγουστο του 2019. Διέθετε περιουσιακά στοιχεία που εκτείνονταν σε τουλάχιστον δύο ηπείρους, όπως ένα ιδιωτικό νησί και μία μαρίνα στις Παρθένους Νήσους, ανακτορικά σπίτια στη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, και ένα μεγάλο αγρόκτημα στο Νέο Μεξικό. Επίσης, εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτης τουλάχιστον έξι εταιρειών.

    Η πρώην συνεργάτιδα και ερωμένη του χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ,  συνελήφθη τον Ιούλιο, με την κατηγορία ότι στρατολογούσε νεαρά κορίτσια, ορισμένα εκ των οποίων ανήλικα, για λογαριασμό του. Η ίδια έχει δηλώσει αθώα.

    Διαβάστε ακόμα:

    Υπόθεση Έπσταϊν: Συνελήφθη ο επί χρόνια επικεφαλής πρακτορείου μοντέλων Ζαν-Λικ Μπρουνέλ

    ΗΠΑ: Η Μάξγουελ είχε επικοινωνία με τον Έπσταϊν τουλάχιστον μέχρι το 2015 σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα

    Σκάνδαλο Jeffrey Epstein: Πάνω από 600 εκατ. δολάρια στο fund αποζημίωσης των γυναικών που κακοποιήθηκαν

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ