• Τράπεζες

    Η τράπεζα Santander ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 841 εκατ. ευρώ

    Η τράπεζα Santander ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 841 εκατ. ευρώ


    Η τράπεζα Santander ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 841 εκατ. ευρώ

    Η Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, ξεκίνησε την Τετάρτη πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 841 εκατ. ευρώ. Ο αριθμός μετοχών της που θα επαναγοράσει δεν θα υπερβεί το 9,7% του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Το buyback της Santander είναι μέρος της απόφασης του τραπεζικού ομίλου να επιστρέψει 1,7 δις ευρώ στους μετόχους του μέσω διανομής ενδιάμεσου μερίσματος και επαναγοράς μετοχών, ποσό που ισοδυναμεί με το 40% των κερδών του πρώτου εξαμήνου.

    Η τράπεζα θα αρχίσει να επαναγοράζει μετοχές της σε τιμές όχι πάνω από τα 3,98 ευρώ. Η τιμή της μετοχής την Τρίτη έκλεισε στα 3,25 ευρώ.

    Η κίνηση της Santander ακολουθεί την άρση των περιορισμών για διανομές μερισμάτων και επαναγορές μετοχών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον Σεπτέμβριο, μέτρο που είχε επιβληθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας με σκοπό οι τράπεζες να διαφυλάξουν τα κεφάλαια τους.

    Η διοίκηση της Santander αποφάσισε να διανείμει ενδιάμεσο μέρισμα από τα κέρδη της φετινής χρήσης 4,85 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο 20% των κερδών του ομίλου το πρώτο εξάμηνο. Το υπόλοιπο 20% των κερδών θα χρηματοδοτήσει την επαναγορά μετοχών, έχοντας πάρει το πράσινο φως από την ΕΚΤ.

    Η τράπεζα θα ανακοινώσει και δεύτερη διανομή μερίσματος στους μετόχους για τη χρήση 2021 στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

    Διαβάστε επίσης

    Santander: Επενδύει 350 εκατ. στην κορυφαία fintech Ebury



    ΣΧΟΛΙΑ