• Τράπεζες

    Goldman Sachs: Τέλος οι short θέσεις στις περιφερειακές τράπεζες από τα hedge funds

    • NewsRoom
    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs


    Αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ με τις μετοχές του κλάδου να είναι πλέον από τις πιο περιζήτητες μετοχές μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

    Αυτό ισχυρίζεται σημείωμα του prime brokerage desk της Goldman Sachs, το οποίο εξυπηρετεί τα hedge funds.

    Μακριά από την κρίση που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και έληξε με την κατάρρευση τεσσάρων τραπεζών, η επενδυτική τράπεζα αναφέρει ότι οι long θέσεις στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 26% σε σχέση με τις short αναλογικά με τα στοιχήματα που επικρατούσαν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

    Μέχρι τότε οι traders παρέμεναν «αρκούδες» θεωρώντας ότι η αναταραχή δεν έχει τελειώσει ακόμα για τις περιφερειακές τράπεζες, οι οποίες έπεσαν άνετα θύματα ενός domino effect μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

    Ο δείκτης μετοχών περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ έχει ανακάμψει κατά 20% από το χαμηλό διετίας στο οποίο βρισκόταν στον Μάιο, και αφού πρώτα είχαν καταρρεύσει τέσσερις τράπεζες, μεταξύ αυτών και η First Republic, της οποίας ένα μεγάλο μέρος αγόρασε η JP Morgan.

    Οι short θέσεις στους τραπεζικούς κολοσσούς των ΗΠΑ έχουν κι αυτές με τη σειρά τους υποχωρήσει από την πλευρά των hedge funds.

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζα Πειραιώς: Θετικές επιδόσεις για την πλειοψηφία των αγροτικών προϊόντων τον Αύγουστο

    Jefferies: Οι πρόσφατες τάσεις παραμένουν υποστηρικτικές για τις ελληνικές τράπεζες

    Sergio Ermotti: Η χρυσή επιστροφή του βετεράνου τραπεζίτη – Πώς εκτόξευσε την κεφαλαιοποίηση της UBS κατά 27 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ