• Τράπεζες

    Goldman Sachs: Κέρδη και έσοδα άνω των εκτιμήσεων το α’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs


    Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε η Goldman Sachs το α’ τρίμηνο του 2024, λόγω της ενίσχυσης των εσόδων από τη χρηματιστηριακή και επενδυτική τραπεζική.

    Ειδικότερα, ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός ολοκλήρωσε το α’ τρίμηνο του έτους με καθαρά κέρδη 4,13 δισ. δολαρίων ή 11,58 δολάρια ανά μετοχή, ισχυρά αυξημένα από τα 3,12 δισ. ή 8,79 δολάρια ανά μετοχή στο ίδιο διάστημα πέρσι.

    Η κερδοφορία της Goldman διάψευσε χαρακτηριστικά μάλιστα τις δυσοίωνες εκτιμήσεις των αναλυτών, των οποίων η μέση πρόβλεψη ήταν ότι η τράπεζα θα παρουσίαζε κάμψη στα 8,56 δολάρια ανά μετοχή.

    Ομοίως, τα έσοδα της Goldman εκτινάχθηκαν στα 14,21 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο, την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν 12,92 δισ.

    Σημειώνεται ότι ο τίτλος της τράπεζας πραγματοποιεί ράλι 3,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές μετά τις ανακοινώσεις.

    Μεταξύ άλλων, η Goldman είδε τις προμήθειες στην επενδυτική τραπεζικής της να αυξάνονται κατά 32% στα 2,08 δισ. δολάρια.

    Ο τζίρος της από trading σε επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, νομίσματα και εμπορεύματα αυξήθηκε κατά 10% στα 4,32 δισ. δολάρια, όπως και τα έσοδά της από trading μετοχών που αυξήθηκαν επίσης κατά 10% στα 3,31 δισ.

    Από την άλλη, οι προβλέψεις της τράπεζας για πιστωτικές ζημίες αυξήθηκαν σημαντικά στα 318 εκατ. δολάρια από καθαρό όφελος 171 εκατ. πέρυσι, λόγω ενδεχόμενων αθετήσεων σε πιστωτικές κάρτες και δάνεια χονδρικής.

    Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ανακοίνωσαν μεγέθη οι JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo, που σε γενικές γραμμές ξεπέρασαν επίσης τις εκτιμήσεις της αγοράς στο τρίμηνο αλλά το outlook που έδωσαν για την πορεία των καθαρών εσόδων τους από τόκους δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες.

    Διαβάστε επίσης: 

    Wells Fargo: Συρρικνώθηκαν στα $4,62 δισ. τα κέρδη α’ τριμήνου

    BlackRock: Εκτινάχθηκαν στα $10,47 τρισ. τα υπό διαχείριση assets το α’ τρίμηνο

    Nike: Οι αλλαγές που θα διαμορφώσουν το μέλλον της – Πώς σχεδιάζει να «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό



    ΣΧΟΛΙΑ