• Τράπεζες

    BlackRock: Εκτινάχθηκαν στα $10,47 τρισ. τα υπό διαχείριση assets το α’ τρίμηνο

    • Bloomberg
    Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock

    Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock


    Η BlackRock σημείωσε άνοδο στα κέρδη α’ τριμήνου, καθώς η ανάκαμψη στις παγκόσμιες αγορές μετοχών ενίσχυσε τις επενδυτικές συμβουλευτικές και διοικητικές αμοιβές της εταιρείας.

    Οι παγκόσμιες επιλογές μετοχών σημείωσαν άνοδο το α’ τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου έχουν τελειώσει με την αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής και θα στραφούν σε μειώσεις επιτοκίων, με αποτέλεσμα την άνοδο των υπό διαχείριση κεφαλαίων (AUM).

    Τα AUM της τράπεζας εκτινάχθηκαν στα 10,47 τρισεκατομμύρια δολάρια το α’ τρίμηνο, αυξημένα κατά 15% σε ετήσια βάση, υποβοηθούμενα από την άνοδο των αγορών και των εισροών.

    Επιπλέον, ανακοίνωσε συνολικές καθαρές εισροές 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίμηνο, από 110 δισεκατομμύρια δολάρια πέρσι.

    Οι επενδυτικές συμβουλευτικές και διοικητικές αμοιβές αυξήθηκαν σχεδόν 8,8% στα 3,63 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι πελάτες απέσυραν επίσης 19 δισεκατομμύρια δολάρια από την ξεχωριστή επιχείρηση διαχείρισης μετρητών και τα αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς της εταιρείας.

    Παράλληλα, οι επενδυτές τοποθέτησαν 14 δισεκατομμύρια δολάρια στο Bitcoin ETF της εταιρείας από τότε που ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    “Βλέπουμε σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στους τομείς των υποδομών, της τεχνολογίας, της συνταξιοδότησης και των λύσεων συνολικού χαρτοφυλακίου”, ανέφερε στην σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος Larry Fink.

    Διαβάστε επίσης:

    Blackrock: «Ξεπουλάει» γραφεία της στην Σαγκάη με 30% έκπτωση

    Η μεγάλη, ψηφιακή ανατροπή στις τράπεζες έχει ήδη ξεκινήσει

    Αναλυτές: Πόση «αξία» δίνει σε Mytilineos και ΔΕΗ η συμφωνία-σταθμός



    ΣΧΟΛΙΑ