• Τράπεζες

    Φωκίων Καραβίας: Δέσμη πρωτοβουλιών €750 εκατ. από τη Eurobank για τον τουρισμό

    Φωκίων Καραβίας

    Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank


    Γενική συνέλευση ΣΕΤΕ

    «Ζήσαμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση με πάγωμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας παγκόσμια, κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε στους 2 παγκόσμιους πολέμους» ανάφερε ο CEO της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

    «Αν και η χρονιά φαινόταν χαμένη, οι άνθρωποι του τουρισμού δραστηριοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή. Ο ΣΕΤΕ πήρε πρωτοβουλίες εντός και εκτός Ελλάδος. Συμφωνούμε ότι ο κ. Ρέτσος ηγήθηκε της προσπάθειας με μεγάλη επιτυχία» επεσήμανε και συνέχισε:

    «Όπως έχω πει η Eurobank δεν είναι τράπεζα του τουρισμού μόνο για τις ηλιόλουστες μέρες.

    Από την πρώτη στιγμή καλύψαμε τις ανάγκες ρευστότητας των πελατών μας. Σχεδιάσαμε ένα πλήρες και αναλυτικό σχέδιο στήριξης του κλάδου με ειδική στόχευση στη στήριξη των ξενοδοχείων.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

    Πάγωμα καταβολής δόσεων για ενήμερους δανειολήπτες για 2020-2021, και καταβολή πρώτης δόσης το 2022.

    Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για επανεκκίνηση φέτος αλλά και το 2021, χωρίς να ανησυχούν οι επιχειρηματίες αν θα έχουν κεφάλαια να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους.

    Η δέσμη των πρωτοβουλιών είναι ύψους 750 εκατ. ευρώ και αν προκύψουν νέες ανάγκες θα είμαστε εδώ να τις αντιμετωπίσουμε.

    Είμαστε η τράπεζα του τουρισμού όχι μόνο για ηλιόλουστες μέρες. Δεν είναι χαμένη χρονιά το 2020. Με τον τρόπο που διαχειριστήκαμε την πανδημία πετύχαμε βελτίωση στο brand name της χώρας.

    Τώρα είναι η ευκαιρία να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς.

    Ο τουρισμός θα είναι και στο μέλλον βαριά βιομηχανία της χώρας. Και οι ηλιόλουστες θα έρθουν ξανά» ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του.



    ΣΧΟΛΙΑ