• Τράπεζες

    S&P: Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της UBS

    • NewsRoom
    ubs

    UBS


    Η S&P Global Ratings προχώρησε τη Δευτέρα σε υποβάθμιση του  outlook για την UBS σε αρνητικό, δηλώνοντας ότι αναμένει πως η ενσωμάτωση μεγάλων τμημάτων των δραστηριοτήτων της Credit Suisse ενέχει σημαντικό κίνδυνο υλοποίησης.

    Ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα της UBS στο Α-.

    «Πιστεύουμε ότι η διοίκηση της UBS θα εκτελέσει συνετά την ενοποίηση με την Credit Suisse και, λόγω των πολύ υψηλών χρηματοοικονομικών αποθεμάτων ασφαλείας που προκύπτουν από τη συναλλαγή και την τεράστια στήριξη ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, βλέπουμε επαρκή αποθέματα ασφαλείας για τον αποτελεσματικό περιορισμό των αναδυόμενων κινδύνων», αναφέρει η S&P.

    Σύμφωνα με την S&P, δεδομένου του μεγέθους και του ασθενέστερου πιστωτικού προφίλ της Credit Suisse, καθώς και της πολυπλοκότητας της εκκαθάρισης μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της επενδυτικής τραπεζικής της, υπάρχει κίνδυνος ο συνδυασμένος όμιλος να δει αποδυνάμωση της ανταγωνιστικής του θέσης ή να χάσει οικονομικούς στόχους λόγω εξόδων αναδιάρθρωσης ή νομικών θεμάτων που θα μπορούσαν να είναι σημαντικά.

    «Στο βασικό μας σενάριο, αναμένουμε ήδη αποχώρηση πελατών στη συνδυασμένη οντότητα, ιδιαίτερα στη διαχείριση πλούτου και στην ελβετική τραπεζική, όπου και οι δύο οντότητες έχουν σημαντικές επικαλύψεις πελατώ», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

    Η UBS συμφώνησε την Κυριακή να εξαγοράσει την Credit Suisse,  κατόπιν μεσολάβησης της ελβετικής κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

    Διαβάστε επίσης

    Τζέιμι Ντίμον: Επικεφαλής της ομάδας διάσωσης της First Republic

    Credit Suisse-UBS: Τι αναφέρουν τα σημειώματα προς τους εργαζόμενους – Κανονικά τα μπόνους στην Credit Suisse



    ΣΧΟΛΙΑ