• Τράπεζες

    Eurobank: Στις 24/3 η αλλαγή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου

    • NewsRoom
    Φωκίων Καραβίας

    Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank


    Την αλλαγή επωνυμίας και διακριτικού τίτλου της τράπεζας Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία σε «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» και «Eurobank Holdings» αντιστοίχως, ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη.

    Ειδικότερα, η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία (πρώην Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία) («Εταιρεία» ή «Διασπώμενη») ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια:

    – των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της που συνεδρίασε στις 31.01.2020 και

    – της εταιρικής της ανακοίνωσης της 20.03.2020, με την οποία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό για την έγκριση της διάσπασης της Εταιρείας δι’ απόσχισης κλάδου με σύσταση νέας εταιρείας-πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία»,

    εγκρίθηκε η τροποποίηση του Καταστατικού της Διασπώμενης δυνάμει της υπʼ αριθμ. 32403/23.03.2020 απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία καταχωρίσθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο την ίδια ημέρα με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 2108784/23.03.2020.

    Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Καταστατικού, τροποποιείται η επωνυμία και ο διακριτικός τίτλος της Διασπώμενης σε «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» και «Eurobank Holdings» αντιστοίχως. Στην αγγλική γλώσσα, η επωνυμία τροποποιείται σε «Eurobank Ergasias Services and Holdings S.A..» και ο διακριτικός τίτλος σε «Eurobank Holdings».

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών ενημερώθηκε για την προαναφερθείσα απόφαση στις 23.03.2020. Ως εκ τούτου, ως ημερομηνία για την αλλαγή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίζεται η 24.03.2020.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στη Διεύθυνση Investor Information Services, Ιωλκού 8 & Φιλικής Εταιρείας, Τ.Κ. 142 34 Ν. Ιωνία (τηλ. 210-3522400).



    ΣΧΟΛΙΑ