• Τράπεζες

    Eurobank – Pimco: Ατελέσφορες οι διαπραγματεύσεις για την Ελληνική Τράπεζα

    Eurobank: Θέμα ωρών το κλείσιμο του deal για εξαγορά σερβικής τράπεζας

    Φωκίων Καραβίας, επικεφαλής Eurobank


    Ανεβασμένες οι απαιτήσεις του διεθνούς οίκου

    Ως επενδυτική κίνηση χαρακτηρίζουν τραπεζικοί κύκλοι την εξαγορά ποσοστού της Ελληνικής Τράπεζας Κύπρου από τη Eurobank και μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι λένε πως η τράπεζα δεν επιθυμεί σε αυτήν τη φάση  να αποκτήσει την διοίκηση της κυπριακής  τράπεζας.

    Η Eurobank εξαγόρασε το 9,9% της κυπριακής τράπεζας, ενώ σύντομα το ποσοστό της θα ανέλθει στο 12,6% καθώς το Third Point Hellenic Recovery Fund, L.P προχωρά στην πώληση του συνόλου των μετοχών που διαθέτει στην Ελληνική Τράπεζα.

    Πληροφορίες που θέλουν η Eurobank να προχωρά στην εξαγορά του ποσοστού που κατέχει η Pimco στην Ελληνική Τράπεζα δεν δείχνουν μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνονται.

    Το ποσοστό αυτό ύψους 17,3% φαίνεται πως βρέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών κάποια στιγμή, χωρίς ωστόσο κατάληξη.

    Άγνωστο παραμένει αν σε αποεπένδυση θα βρεθεί και η  Wargaming Group Limited, η οποία κατέχει ποσοστό 20,2% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως η Eurobank έχει σκοπό να επεκταθεί στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη χωρίς ωστόσο να θέλει να πληρώσει πανάκριβα αυτήν την επέκταση σημειώνουν στελέχη που έχουν εικόνα των σχετικών διαπραγματεύσεων.

    Η Ελληνική Τράπεζα διαθέτει ρευστότητα και η θέση της στη Mεγαλόννησο θεωρείται στρατηγικής σημασίας για το τραπεζικό σύστημα του νησιού.

    Η Ελληνική Τράπεζα έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες για την εκκαθάριση του ισολογισμού της και σήμερα ο δείκτης NPEs διαμορφώνεται στο 15,8%.

    Διαβάστε ακόμα:

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Θα είμαστε παντού στο εξωτερικό

    Γιώργος Ζανιάς: Το 31% του ΔΣ της Eurobank είναι γυναίκες- Έμφαση στα κριτήρια ESG



    ΣΧΟΛΙΑ