• Τράπεζες

    Eurobank: Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα για 7η χρονιά

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Η Eurobank αναδείχθηκε «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» για το 2022, συμπληρώνοντας επτά (7) διαδοχικά έτη που λαμβάνει τη συγκεκριμένη διάκριση (2016 – 2022) από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance.

    Με τις διακρίσεις αναγνωρίζεται η συνέπεια με την οποία η Τράπεζα υλοποιεί πολυετές, συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης, σταθερά προσηλωμένη στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, τη στήριξη των πελατών της και την παροχή σύγχρονων, πρωτοποριακών λύσεων, συμβατών με τις ανάγκες τους.

    Η φετινή διάκριση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς αφορά σε μια περίοδο διαδοχικών κρίσεων, η οποία καθιστά ισχυρότερες τις προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί ο χρηματοπιστωτικός κλάδος παγκοσμίως.

    Οι τράπεζες που διακρίθηκαν αυτή τη χρονιά, είναι εκείνες που στάθηκαν αποτελεσματικά δίπλα στους πελάτες τους σε δύσκολες συνθήκες στις διεθνείς αγορές, ενώ κατάφεραν να επιτύχουν ισχυρά αποτελέσματα, θέτοντας τις βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη στο μέλλον.

    Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, στη βάση διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων, είναι άλλωστε διαχρονική προτεραιότητα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Eurobank.

    Σταθερή επιδίωξη είναι η πρωτοπορία και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύνθετων προκλήσεων της εποχής, συνδυάζοντας την τεχνολογική καινοτομία με το υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό της, για την επίτευξη βέλτιστων, βιώσιμων, πρακτικών.

    Το Global Finance καταλήγει στην επιλογή των τραπεζών που βραβεύονται, μέσω μιας πολυεπίπεδης διαδικασίας αξιολόγησης, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αντικειμενικά κριτήρια, όπως η κερδοφορία καθώς και στοιχεία σχετικά με τη γεωγραφική εμβέλεια, τις στρατηγικές επενδυτικές σχέσεις, νέες επιχειρηματικές κινήσεις και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Στην τελική επιλογή, λαμβάνονται υπόψιν και εισηγήσεις παραγόντων της αγοράς, τραπεζικών στελεχών αναλυτών και εκπροσώπων εταιρειών.

    H αναγνώρισή της και φέτος ως η Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση της Eurobank στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, με σταθερή επιδίωξη τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank: Σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο για ένα τριήμερο η διοίκηση

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Υποστηρίζουμε και χρηματοδοτούμε τις επιχειρήσεις προκειμένου να ξεπεράσουμε από κοινού τις νέες προκλήσεις

    Χρηματιστήριο: Sell off στα ξένα χρηματιστήρια, μάχη στις 850 μονάδες, και πάλι πάρτι στην Ιντρακάτ



    ΣΧΟΛΙΑ