• Τράπεζες

    Eurobank: Οι τρεις βραχίονες για την κερδοφορία της

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Eurobank: Οι τρεις βραχίονες για την κερδοφορία της

    Φωκίων Καραβίας, Eurobank


    Ελλάδα, εξωτερικό και real estate είναι  οι τρεις βραχίονες της Eurobank πάνω στους οποίους χτίζει την κερδοφορία της.

    «Στο εξωτερικό ψάχνουμε κάθε ευκαιρία που μπορεί να υπάρξει, στο real estate πωλούνται γύρω στα 500 ακίνητα το χρόνο –συνολικά μεταβιβάστηκαν 1.500 ακίνητα την τελευταία τριετία- αξίας 100 εκατ. ευρώ, και τώρα κεντροποιούμε τις  υπηρεσίες  μας private banking με έδρα την Αθήνα», αναφέρει στο mononews πηγή της Eurobank.

    Και εξηγεί: το μοντέλο στο private banking  αλλάζει, είχαμε μονάδες στο Λουξεμβούργο, Λονδίνο, Κύπρο, Ελλάδα, διαφορετική εξυπηρέτηση ανά χώρα. Αυτό τώρα αλλάζει και  ανεξάρτητα από την χώρα που θα επιλέξει ο πελάτης, θα έχει την  ίδια εξυπηρέτηση θα του προσφέρουμε τις ίδια προϊόντα. Κεντροποιούνται  όλες οι υπηρεσίες με έδρα την  Ελλάδα.

    «Έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοικτά» συνεχίζει η ίδια πηγή αναφερόμενη στις ευκαιρίες που αναζητά η τράπεζα στο εξωτερικό, η οποία φέτος το καλοκαίρι ενίσχυσε την παρουσία της  στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου καθώς προχώρησε στη  συγχώνευση της θυγατρικής της στην Σερβία   με την Direktna Banka και στην Κύπρο απέκτησε το  12,6% της Ελληνικής Τράπεζας.

    Η συγχώνευση της Eurobank Serbia, με την Direktna Banka, δημιούργησε την  7η σε μέγεθος τράπεζα στη Σερβία,  με ενεργητικό πάνω από 2 δισ. ευρώ.

    Στη Βουλγαρία η  Postbank είναι η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της χώρας, καθώς το 2018 εξαγόρασε την Alpha Bank Bulgaria και το 2019 την Piraeus Bank Bulgaria.

    Οι διεθνείς δραστηριότητες της Eurobank περιλαμβάνουν λοιπόν δύο συστημικές τράπεζες σε Βουλγαρία και Κύπρο, την 7η σε μέγεθος τράπεζα της Σερβίας, υπηρεσίες private banking σε Λονδίνο και Λουξεμβούργο.

    Μάλιστα ο CEO της Eurobank  κ. Φωκίων Καραβίας έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: Θα συνεχίσουμε να διερευνούμε ευκαιρίες για περαιτέρω επέκταση, οργανική και μη, των δραστηριοτήτων μας στις βασικές μας αγορές. Ο κ. Καραβίας έχει αναφερθεί και στο επιχειρηματικό μοντέλο της Eurobank που ην διαφοροποιεί από τις άλλες ελληνικές τράπεζες, καθώς περιλαμβάνει, εκτός της ελληνικής τράπεζας, εκτεταμένες διεθνείς δραστηριότητες και ένα μεγάλο  χαρτοφυλάκιο ακινήτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τράπεζας αυτή η  διαφοροποίηση καθιστά τον ισολογισμό της Eurobank  ανθεκτικότερο έναντι απρόβλεπτων καταστάσεων, κάτι που επιβεβαιώθηκε απολύτως το 2020.

    Η Eurobank στο α΄εξάμηνο 2021 εμφάνισε αύξηση 10,7% στα καθαρά κέρδη τα οποία διαμορφώθηκαν στα 195 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη διεθνών δραστηριοτήτων να ανέρχονται στα 73 εκατ. ευρώ. Πέρυσι,  τα κέρδη από τις διεθνείς δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 128 εκατ. ευρώ και φέτος προβλέπεται ότι θα προσεγγίσουν τα 150 εκατ ευρώ.

    Στόχος για την Eurobank είναι το 30%  της κερδοφορίας της να προέρχεται από το δίκτυο εξωτερικού με τα κέρδη να προσεγγίσουν τα 200 εκατ. ευρώ το 2023.

    Τέλος η τράπεζα από το 2019 έχει προχωρήσει σε πωλήσεις 1.500 ακινήτων, τα περισσότερα οικιστικά τα οποία περιήλθαν στο χαρτοφυλάκιο της μέσα από πλειστηριασμούς. Το 40% αυτών  των ακινήτων αγοράστηκαν μεμονωμένα από ιδιώτες.

    Διαβάστε επίσης

    Eurobank και Εθνική στον δρόμο των μερισμάτων – Άρχισαν ήδη οι ευρωπαϊκές τράπεζες

    Ο Βασίλης Ράπανος και οι τέσσερις CEOs των τραπεζών «σωματοφύλακες» της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Εντός των επόμενων 15-18 μηνών η επενδυτική βαθμίδα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ