• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Πάνω από 8 φορές η υπερκάλυψη – περίπου 5,30 ευρώ η τιμή

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Εντυπωσιακή είναι η υπερκάλυψη του βιβλίου προσφορών για την Εθνική Τράπεζα, λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν το κλείσιμο της διαδικασίας διάθεσης του 22% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ, οι εγγραφές στο «ελληνικό βιβλίο» έχουν φτάσει τα 400 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται πως οι προσφορές στο «βιβλίο εξωτερικού» έχουν ξεπεράσει από χθες τα 7,5 δισ. ευρώ.

    Η διαδικασία  ολοκληρώνεται σήμερα στις 4 το απόγευμα και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το πρωί της Παρασκευής.

    Νωρίς το πρωί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι αυξάνει το ποσοστό διάθεσης των μετοχών της Εθνικής στο 22% με «πάτωμα» τα 5.30 ευρώ ανά μετοχή, λόγω υψηλής ζήτησης.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση

    Σχετικά με την Προσφορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ») υφιστάμενων κοινών, ονομαστικών, άυλων, με δικαίωμα ψήφου μετοχών, που είναι εισηγμένες στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ονομαστικής αξίας €1,00 εκάστη στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. («ETE»)

    To Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΧΣ, κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Νοεμβρίου 2023 και κατόπιν ενημέρωσης από τους Διαχειριστές της Διεθνούς Προσφοράς αναφορικά με τη ζήτηση που έχει εκδηλωθεί έως τώρα στο πλαίσιο της Διεθνούς Προσφοράς, εξέφρασε την πρόθεσή του να ασκήσει το Δικαίωμα Επιλογής Αύξησης Μεγέθους Προσφοράς, ώστε ο συνολικός αριθμός των Προσφερόμενων Μετοχών να αυξηθεί από 182.943.031 σε 201.237.334.

    Περαιτέρω, εν όψει της ισχυρής ζήτησης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, οι Διαχειριστές θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στην Διεθνή Προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των πέντε ευρώ και τριάντα λεπτών (€5,30) ανά Προσφερόμενη Μετοχή, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ληφθούν υπόψιν στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών.

    Ούτε αυτή η ανακοίνωση ούτε οτιδήποτε περιέχεται σε αυτήν θα αποτελέσει τη βάση ούτε θα γίνει επίκληση σε σχέση με οποιαδήποτε προσφορά ή δέσμευση σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία.

    Οι επενδυτές δεν θα πρέπει να αποκτούν Προσφερόμενες Μετοχές παρά μόνο με βάση τις πληροφορίες που περιέχονται στο Ενημερωτικό Δελτίο. Η ΕΤΕ δεν προσφέρει μετοχές στην Προσφορά και δεν θα λάβει έσοδα από την πώληση των προσφερόμενων μετοχών, τα καθαρά έσοδα από την οποία θα τα λάβει ο Πωλητής Μέτοχος.

    Η παρούσα ανακοίνωση έχει συνταχθεί μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ούτε αποτελεί μέρος οποιασδήποτε προσφοράς τίτλων προς πώληση ή πρόσκληση για αγορά ή εγγραφή κινητών αξιών σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία στην οποία τέτοιες προσφορές ή πωλήσεις είναι παράνομες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, Αυστραλίας, Καναδά, Ιαπωνίας, Νότιας Αφρικής ή σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία στην οποία τέτοιες προσφορές ή πωλήσεις είναι παράνομες ή αποτελούν παραβίαση τυχόν ισχυόντων κανονισμών.

    Διαβάστε επίσης:

    JPMorgan: Τι βλέπει για τα ομόλογα των τραπεζών το 2024

    Εθνική Τράπεζα: Με προσφορές 8 δισ. ευρώ στο εξωτερικό και 300 εκατ. ευρώ στο εσωτερικό κλείνει σήμερα το placement

    ΤΧΣ: Θα διατεθεί το 22% της Εθνικής Τράπεζας, πάνω από 5,3 ευρώ ανά μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ